En Sıcak Konular

AK Parti'li Kara: Referandum, Kürtler için bir milattır

26 Ağustos 2010 13:48 tsi
AK Parti Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, referandumun bölge ve ülke için mihenk taşı özelliği taşıdığını söyledi.

Kara, bölge halkının özgür iradesiyle sandığa giderek, hayırsızlar cephesine Osmanlı tokadını indireceğini savundu.
Muhalefetin, 'cambaza bak' numarasıyla bütün gerçekleri vatandaşın gözünden ve gündeminden kaçırmaya çalıştığını belirten Kara, ancak halkın gerçekleri gördüğünü vurguladı.

Dillerinden demokrasi lafını düşürmeyen, Kürtlerin hakları için mücadele ettiğini söyleyen, Diyarbakır Cezaevi'ndeki işkencelerden şikayetçi olan BDP'nin, şimdi darbe anayasasının değiştirilmesine karşı çıktığını anlatan Kara, "Bir yandan 'İrademe Dokunma' pankartlarıyla bütün şehri donatıp ajitasyon yapacaksınız, halkın özgür iradesinden bahsedeceksiniz, öte yandan kapı kapı dolaşıp vatandaşı korkutarak, ürküterek, baskı altında tutarak, korku imparatorluğu oluşturarak vatandaşın iradesine ipotek koyacaksınız. Bu ne perhiz be ne lahana turşusu." dedi.

12 Eylül'deki referandumda 'evet' çıkarsa ileriki dönemde darbe anayasasının tamamının değişeceğini dile getiren AK Partili Kara, TBMM'min mutlaka sivil, demokratik ve özgürlükçü yeni bir anayasayı hayata geçireceğini kaydetti.

Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu anayasa değişiklik paketinde Kürtler için bir şey yok, diyerek halkı kandırmaya çalışıyorlar. Sadece 12 Eylül darbesini yapanlardan hesap sorulması, bir psikolojik duvarın yıkılmaya çalışılması bile Kürtler için başlı başına büyük bir kazanımdır. Çünkü 12 Eylülden en çok muzdarip olanlar Kürtlerdir. Özgürlük, demokrasi, halkın iradesini egemen kılma, devleti kutsayan bir anlayıştan, bireyi güçlü kılmaya çalışan bir anlayışa geçmek en çok Kürtlere yarayacaktır. Aydınlık bir Türkiye'nin geleceğinin kapısını aralayan bu anayasa değişiklik paketinin oylanacağı 12 Eylül, herkes gibi Kürtler için de bir milat ve bir dönüm noktası olacaktır. Halkımız, aynı safta yer alan MHP, CHP, BDP ve Ergenekon'un oluşturduğu şer blokunun hile ve entrikalarına kanmayacak ve 12 Eylül günü sandığa gidecektir. Özgür iradesiyle kendisine ve geleceğine oy vererek bu 'hayırsızlar cephesine' Osmanlı tokadı indirecektir."

cihan



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,182 µs