En Sıcak Konular

Jüpiter ve NDM-'i Kim Üretti?

26 Ağustos 2010 12:52 tsi
Jüpiter ve NDM-'i Kim Üretti? Erol Derman, son günlerdeki virüs ve bakteri salgınlarının perde arkasını yazdı...

Onaltiyildiz.com / Erol Derman

On Altı Yıldız’da 17 Mayıs 2010 tarihinde bir makale yayınlamıştık:  “Cleveland'daki  Bir Laboratuarda Gizlenen Felaket – Jüpiter Hastalığı” başlıklı yazıda özetle:

“Bu virüs, Cleveland'da  özel olarak üretildi. ABD tarafından da biyolojik silah listesine eklenmesinin öngörüldüğü ancak şu an kontrolden çıktığı  ve işe   önce FBI, sonra da CİA’nın el attığını” yazmıştık.

Yazıda ayrıca: Bu tehlikeli virüsün etkisinden bahsetmiş ve  bu virüsün “insanın bağışıklık sistemini  hızla yok ettiğini”  belirtmiştik.

Ağustos ayının ilk haftalarında haber bültenlerine şöyle bir haber  düştü: “Dünyanın Yeni Kabusu: NDM-1”

Haberde özetle: İngiliz bilim insanları, antibiyotiklerin büyük çoğunluğuna direnç gösteren bir bakteri bulduklarını belirtti.

İnternetten online yayımlanan Lancet Infectious Diseases adlı tıp dergisinde yer alan makalede, Hindistan’dan yayıldığı sanılan bakterinin yakında dünya genelinde görülebileceği belirtildi.

Makalede, bakterinin şimdiye kadar Hindistan ve Pakistan’da ameliyat olduktan sonra İngiltere’ye dönen 37 kişide tespit edildiği vurgulanarak, doktorların NDM-1 adını verdikleri yeni bir gen buldukları, genin de bakterileri değiştirerek, onları neredeyse bilinen tüm antibiyotiklere dirençli hale getirdiği kaydedildi.

 http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1013070&Date=12.08.2010&CategoryID=79

New Delhi metallo-β-lactamase 1 (NDM-1) bakterisi ile bizim söyleyebileceklerimiz şunlar:

Bu NDM-1'de tıpkı Jüpiter gibi, Cleveland'da  özel olarak üretildi. Hatta Jüpiter ile NDM-1 bağlantılı. Şöyle ki, bu bakteri Jüpiter’in panzehiri olarak üretildi. Ancak NDM-1, panzehir özelliğinden çok, yeni bir bakteri olarak ortaya çıktı.  Jüpiter’e göre tehlikesi daha az olan NDM-1 biraz da ilaç firmaları ile bağlantılı. Aşısı hazırlanmış olup, tıpkı domuz gribindeki gibi bir panik havası estirilip, aşısı piyasaya sürülmeyi beklemektedir. Domuz gribinde milyonlarca doz aşının elde kaldığını hatırlayalım.

Özgün makalede şu not oldukça dikkat çekici : "NDM-1 potansiyeli, dünya çapında bir halk sağlığı sorunu olmaya büyük ölçüde aday ve bu hastalığa karşı koordineli uluslararası gözetim gereklidir." Sözü de sanrım yeteri kadar açıklayıcıdır.

"NDM-1 bakterisinin Hindistan’dan yayıldığı sanılmaktadır" denilmektedir. Bu tamamen hedef saptırmadır.  Bu NDM-1'i, ABD’deki Cleveland'daki  bir laboratuarda Jüpiter ile beraber ürettiler. ABD’deki izi belli olmasın diye dikkatleri Asya’ya yöneltiyorlar.

Bundan sonraki yayılma alanı ise Rusya ve Orta Doğu olarak planlanmıştır.

Bu bakterinin Manisa’daki ölüm vakaları ile ilgisi var mı, şimdilik bilemiyoruz. Araştırmalarımız devam etmektedir. http://www.bugun.com.tr/haber-detay/115046-12-gunde-6-kisiyi-olduren-hastalik-haberi.aspx



Bu haber 1,219 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,244 µs