En Sıcak Konular

BBP: 24 saat kesintisiz demokrasi için 'evet' diyoruz

26 Ağustos 2010 11:57 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat ilçe teşkilatı, referandumda 'evet' için '24 saat kesintisiz demokrasi için...' kampanyası amacıyla köyleri dolaşarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BBP Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, 12 Eylül'de yapılacak olan atanmışların, seçilmişlerin üzerindeki vesayetinin kırılması için halk oylamasında 'evet' diyeceklerini söyledi. BBP olarak ülkenin demokratikleşmesi ve özgürleşmesi adına çok önemli gördüklerini belirten Kılınç, vatandaşların sandığı gitmeden önce anayasa değişikliği paketinin içeriğini okuyarak oyunu vermesi gerektiğini kaydetti.

Anayasa değişikliği paketinin halk oylamasına sunulmasını partiler üstü gördüklerini dile getiren Kılınç, ülkede bir daha 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan'ların bir daha yaşanmaması ve cuntaların 'demokrasiyi rafa kaldırmamaları' için 'evet' diyeceklerini söyledi.

Kılınç, "BBP olarak hukukun üstünlüğü için referandumda evet diyoruz. Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nun yapısının Avrupa Birliği (AB) standartlarına getirilmesine evet diyoruz. Yargıdaki kapalı devre diyaloğun sona ermesi için evet diyoruz. 12 Eylül'de sağcı solcu demeden işkence yapanların yargınlanması için evet diyoruz. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapma ve fişleme son vermek için evet diyoruz." diye konuştu.

Paket içinde, kişi hak ve hürriyetlerini ileri noktaya taşıma adına güzel maddelerin bulunduğunun altını çizen Kılınç, Türkiye'nin özgürleşmesi için 24 saat kesintisiz demokrasiye evet diyeceklerini dile getirdi. Kılınç, 12 Eylül tarihine kadar Manavgat'ın Taşağıl beldesi sınırlarındaki bütün köyleri dolaşacaklarını belirtti.
 
cihan



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,892 µs