En Sıcak Konular

Netanyahu Yunanistan'da ne yapıyor?

26 Ağustos 2010 11:44 tsi
Netanyahu Yunanistan'da ne yapıyor? "Gazze'ye Bir Gemi" işnsiyatifi Yunan Hükümeti'ne, " Netanyahu Yunanistan'da ne yapıyor? O hem BM'ye hemde kendi ülkesine karşı sorumludur" diye seslendi.

Yunanistan'da "Gazze'ye Bir Gemi" insiyatifi, İsrai'in Mavi Marmara gemisine yaptığı kanlı saldırı ile ilgili bütün fotğraf ve materyallerin uluslar arası mahkemede delil olarak kullanılacağını açıkladı.

"Gazze'ye Bir Gemi" işnsiyatifi Yunan Hükümeti'ne, " Netanyahu Yunanistan'da ne yapıyor? O hem BM'ye hemde kendi ülkesine karşı mesuldür" diye seslendi.


Bu fotoğraf, kurtarılabilen ve "Eleftherotypia'ya gönderilen materyallerden. İsrail askerlerini Yunan bayraklı "Eleftheri Mesogelos" (Özgür Akdeniz)gemisinde ellerinde silahlarla bir aktivist olan Prof. Vangelis Pissias'ı tutuklarken gösteriyor.

İsrail 'stratejik işbirliği' arayışında

Netanyahu'nun Atina ziyareti Yunan basınında da geniş yer buldu. Yapılan yorumlarda İsrail ile Türkiye arasında yaşanan gerilimin İsral'i Yunanistan'la 'stratejik işbirliği' arayışına ittiği değerlendirmelerinde bulunuldu.

Netanyahu hoş gelmedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Atina'yı ziyaret etmesine sert tepki gösteren Yunanistan Komünist Partisi, "Katil Devlet'in başbakanı, hoş gelmedin!" diyerek, büyük bir miting düzenlendi.

 

Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) tarafından organize edilen mitinge Yunan barışseverlerin ve gençlerin yanı sıra Filistinli işçiler ve öğrenciler de katıldı. İsrail Büyükelçiliği'nin önünden geçerken sık sık, "İsrail Başbakanı, burada istenmiyorsun!", "Kahrolsun emperyalist haydutlar, ABD-İsrail-Avrupa Birliği!" sloganları atıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi almasına tepki gösteren eylemciler, "Halk terörist değildir, gerçek teröristler NATO ve İsrail'dir" diyerek seslerini yükselttiler.

 

Netanyahu Atina'da ne arıyor?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Yunanistan gezisine Filistin sorunu damga vurdu. Sorulan bir soru üzerine Filistin ile doğrudan görüşmelere hazır olduklarını beyan eden Netanyahu, "Kahire'ye, Washington'a ya da başka bir yere gidip doğrudan görüşmelere başlamaya hazırız" derken, Yunanistan Başbakanı George Papandreu da, "doğrudan görüşmeler kalıcı bir barışın koşuludur" dedi.

İki ülke başbakanı, ülkelerinin arasındaki güvenlik işbirliğini artırma yönünde kararlar alırken, benzer şekilde turizm, tarım, su ve enerji konularında da ilişkileri geliştirme yönünde adım atacaklarını beyan ettiler.

"Mavi Marmara" katliamı sırasında Yunan bandıralı bir gemi de İsrail askerlerince alıkonmuş ve daha sonra serbest bırakılmıştı. Katliamdan sonra Yunanistan İsrail'i kınamış, fakat ilişkileri normal seyrince bırakmıştı.




Bu haber 879 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,365 µs