En Sıcak Konular

Pakdil: Ülkeler müteşebbisleri ile zengindir

26 Ağustos 2010 11:36 tsi
TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, ülkelerin, yetişmiş insan gücü ve müteşebbis ruhu ile zengin olabileceğini söyledi. Pakdil, 12 Eylül'de halkın iradesinin sandığa 'evet' olarak yansıması gerektiğini vurguladı.

Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD)nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programı ve yeni üyelere rozet takma töreni Elbistan Kervansaray Restaurant'ta yapıldı.

Programa, TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Emniyet Müdürü Mehmet Adalı, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İlçe Müftüsü Ramazan Tolan ile çok sayıda protokol üyesi ve davetli katıldı.

Bir süre önce trafik kazasında vefat eden iş adamı kahraman Karakuş'un ruhuna Fatiha okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan ELSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Polat, STK'ların önemine işaret etti. Polat, "Birlerden binler, damlalardan deryaların oluşması gibi nice ELSİAD'lıların birleşmesinden 15 bin üyesi olan TUSKON ortaya çıkmaktadır. Böylece yerelde Elbistan ekonomisi ve halkına hizmet ederken, ulusal çapta ve hatta küreselde de TUSKON ile devletimiz ve milletimiz için çalışıyoruz. Böylece topluma karşı sosyal sorumluluğumuzu yerine getirerek, üyeler arasında işbirliği ve yardımlaşmayı sağlıyoruz." dedi.

"Amacımız, ülkemiz yararına olan her şey için lobi faaliyetleri yapmaktır" diyen Polat, "Bilindiği gibi Amerika'da ve Avrupa'da lobicilik çok yaygın bir çalışma usulüdür. Her türlü dayatma sivil toplumun en baş düşmanıdır. Siyasal partiler demokrasilerin nasıl ki olmazsa olmazı ise STK'lar da demokrasinin olmazsa olmazıdır. Ülkemizde demokrasinin tam oturmasını istiyorsak STK'larla meşgul olmalı ve faaliyetleri içerisinde yer almamız gerekiyor. Dostluk, arkadaşlık, kolektiflik, insanların gönüllü olarak bir araya gelmesi ve bir şeyler yapması, sivil toplumun var olduğu anlamına gelir. Bu anlamda sivil toplumdan konuşurken, yaşamdan konuşuyoruz. İnsanların tek başına yaşaması ile birlikte toplum halinde yaşaması arasındaki fark, yaşamla ölüm arasındaki fark gibidir. O yüzden de sivil toplum, insanların tek tek yapamadıkları şeyleri beraber yapması anlamına gelen bir şeydir. Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği olarak bir birlikteliği, gönüllülüğü, dayanışmayı temsil ediyor ve sergiliyoruz." ifadesini kullandı.

İlçe Kaymakamı Metin Maytalman da Elbistan'da güçlü bir STK oluşumuna dikkat çekti. Maytalman, "Ben yaklaşık 10 gün önce Elbistan'a atandım. Elbistan'da güçlü bir birlik ve beraberlik ruhu müşahade ettim. Elbistan'da STK'lar oldukça etkin. Oldukça faal. Toplumun değişik sorunlarına el atmışlar. Özellikle eğitim, sağlık, kimsesiz çocuklar, yetimler, öksüzlere ciddi ilgi var. Bunu görmek beni memnun etti. İnanıyorum ki hizmetler artarak devam ediyor. ELSİAD çalışmalarına şahit oldum." görüşünü aktardı.

Daha sonra kürsüye gelen TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, bu tabloları görmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Ülkelerin yer altı zenginlikleri değil, güçlü müteşebbisleri sayesinde zengin olabildiğine işaret eden Pakdil, şöyle devam etti:

"Dünyanın bütün ülkelerinin özünde bu müteşebbis insanların emeği, gayreti vardır. Sadece bir ülkenin yer altı madenlerinin, kaynaklarının fazla olması, o ülkenin kalkınmış ülkeler arasında olmasına ya da ileri ülkelerden biri olmasına yetmez. Ancak o ülkenin müteşebbis insanları, sanayiciler, ticaret erbabı, hem kendi ülkelerinde hem başka ülkelerde yatırımlar yaparak, faaliyetler göstererek ülkelerine büyük katkıda bulunurlar. Müteşebbis sayısı ne kadar çok ise o ülkenin girişimcilik ruhu o kadar fazlalaşmıştır. Başarı şansı artmıştır. Dünya küçüldü. Bakıyorsunuz bir kısım ülkelerde hiç bir şey yok. Ama o ülkelerin yetişmiş insan gücü, insan potansiyeli var. Teşebbüs ruhları var. Kendi ülkelerinin coğrafyasını bile kullanmıyorlar. Nereli oldukları sorulduğunda filan ülkeye mensup olduklarını ifade ediyorlar. Bu, son derece mühim. Eğitim faaliyetleri her zaman önemli olmuştur, şimdi de önemlidir. İnsanlarını, kendi kabiliyetlerine göre eğitmeyen ülkeler o insanlardan yeterince istifade edemezler. Petrol kaynaklarının üzerinde olabilirsiniz, su kaynaklarınız çok büyük olabilir. Bir kısım madenleriniz olabilir. Ama siz onları kullanamıyorsanız onların size hiçbir faydası olmaz. İnsanlarınızı yeterince eğitmemiş ve yeterince istifade edemiyorsanız, onların da size faydası olmaz. Kaynaklarınızı değerlendirmediğinizde başka ülkelerin sahip çıkması gibi, yetiştirdiğiniz insanları değerlendirmezseniz, bu defa beyin göçü hadisesi meydana gelir. Bu nedenle insanları yetiştireceğiz ve ülkelerine minnet ve şükran borcu olduğunu hatırlatacağız. Biz bu coğrafyada büyüdük. Bu ülkeye karşı bir borçları vardır. Bu borcu ödemek bir görevdir. Bir ülkenin üreten insanları yoksa, hazıra dağ dayanmaz. İl düzeyinde bir ilçe Elbistan. İnanıyoruz ki gelecekte büyük sanayicileri sizler çıkaracaksınız. 21. yüzyılda, 2050'lere varmadan bu milletin sesi sedası daha yüksek çıkacaktır. Rakamlar yan yana yazılırsa büyür, sizler hep beraber olduğunuz müddetçe güçlü olursunuz." dedi.
 
Pakdil, 12 Eylül'de düzenlenecek olan referandumda evet beklediğini ifade etti. Pakdil, şunları söyledi: "Biz Meclis'teki yoğun çalışmadan sonra milletin önüne bir anayasa paketi getirdik. Aylardır bununla uğraşıyoruz. Anayasa değişikliği paketimize destek istiyoruz. Çünkü bu bir parti meselesi değildir. Hükümetin güvenoyu meselesi değildir. Bu, Türk milletinin faydasına olan bir anayasa değişikliğidir. Daha özgür, daha demokratik bir Türkiye, üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiş için vesile olacaktır. Kadınlara verilecek haklar, çocuklara verilecek haklar. Fişlenmelerin son bulduğu güzel bir Türkiye arzu ediyoruz. Hangi siyasi partiye mensup olursanız olun. 12 Eylül'de Evet'i istiyoruz. Yeni yasa bu haliyle bile Türkiye'ye çok şey katacak olan bir Anayasa değişikliği paketidir. Halk oylamasında halkın iradesinin evet çıkmasını bekliyoruz." İftar sonrasında derneğe yeni üye olan 29 iş adamına rozetleri takıldı.

cihan



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,157 µs