En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu'nun cezaevi arkadaşı: Milyon kere 'evet'

26 Ağustos 2010 11:29 tsi
12 Eylül darbesinde idamla yargılanan Ülkücü Yusuf Ziya Akdoğan, kabus dolu yıllar yaşadıklarını, o günlerin tekrar yaşanmaması için referandumun bir kurtuluş reçetesi olduğunu söyledi.

BBP'nin Eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile Mamak Cezaevi'nde 2 sene yatan, Nazilli Hapishanesi'nde ise 8 yıl aradan sonra tanıştıkları kurbanlık koyunlarla hatıra fotoğrafı çektirdikleri günü hala unutamayan Akdoğan, "Çok acılar çektik. Sağcı-solcu diye birbirimize kırdırdılar. Sonra herşeyi anladık. Şimdi fırsat geldi.O acı dolu günlerin hatırına sandığa gidip gerekirse milyon kere 'evet' diyeceğim." dedi. "Hayır" kampanyası başlatan MHP'yi de ihanetle suçlayan Akdoğan, eski ülkücü arkadaşlarının oyuna geldiğini vurgulayarak, "Merhum Yazıcıoğlu yaşasaydı, gerçek ülkücüler MHP'den kopup onun yanına kayardı." dedi.

1980 ihtilalinde, gözaltına alınarak öldürme, silahlı saldırı yaptığı gerekçesiyle askeri mahkemede hakim karşısına çıkarılıp idamla yargılanan Akdoğan, suçsuz olduğunu anlatamadı ve 36 yıl hapis cezasına çarptırılarak Ankara Mamak Cezaevi'ne gönderildi. Buradaki 6 yılın iki yılını Merhum Yazıcıoğlu ile geçirdi, Nazilli cezaevine nakledildi, 4 yıl sonra tahliye edildi.

"Çok acılar çektim" diyen Akdoğan, o günleri unutamadığını söylüyor. Akdoğan, bunun için 12 Eylül'de her ne pahasına olursa olsun sandığa giderek, imkân olması halinde milyon kere 'evet' demek istediğini kaydetti. Türkiye'de ilk kez itilen, katılan insanlara anayasa hakkında fikirlerinin sorulduğunu belirten Akdoğan, "Sağcısı, solcusu herkes anayasa değişikliğine 'evet' demeli. Ortaya konulan metin, milletin menfaatinedir. Bu güne kadar HSYK, Anayasa Mahkemesi, YAŞ kararları,12 Eylül darbesini yapanlar sorgulanmamış. Anaysa Mahkemesi ile kendilerini koruma altına almışlar.34. madde için bile (evet) demek lazım."

"KİMSENİN O GÜNLERDE BEDEL ÖDEMİŞ ÜLKÜCÜLERE LAF SÖYLEMEYE HAKKI YOK"

"Hayır" kampanyası başlatan MHP'yi de ihanetle suçlayan Akdoğan, eski ülkücü arkadaşlarının oyuna geldiğine inanıyor. "MHP ve CHP, bunu AK Parti'yi oylama noktasına getirdi." diyen Akdoğan, "Bu ülkeye yapılan bir ihanettir. Akıl, vicdan sahibi buna anaya değişikliğine (evet)der. Rahmetli Yazıcıoğlu sağ olsaydı, adım gibi eminim 'evet' derdi. Gerçek ülkücüler de MHP'den kopup onun yanına kayardı. O günlerde yaşadıklarımızı samimi arkadaşlarımız bilse kesinlikle 'hayır' oyu vermez."

Bazı MHP'lilerin 'evet' diyecek olan ülkücülere yönelik hakaretlerini değerlendiren Akdoğan, şöyle konuştu: "Kim ne derece ülkücü, kim ne yapmıştır? Hayat koymak gerekiyor ortaya. Biz bu işin bedelini cezaevlerinde ödedik. Şimdi ülkenin aynı delikten bir daha geçmesini istemiyoruz. Bizi kandırmasınlar. Birileri konuşurken yerini, haddini bilmelidir. Kendi iradelerini ortaya koyamayan arkadaşlar, düşünmeden 'hayır' diyerek reddediyor. Neden? Çünkü yukarılardan öyle emir almışlar. Biz hapishanelerden yatarken bazı şeylerin farkına vardık. O yüzden "hayır o öyle değil böyle" diyebiliyoruz. Kimsenin o günlerde bedel ödemiş ülkücülere laf söylemeye hakkı yoktur."

Ülkücülere sağduyulu olmaya çağıran Akdoğan, "9 arkadaşımız asıldı, 171'i işkenceyle öldü. Yüzlercesi felç oldu, sakat kaldı. Ülkücü arkadaşlarımız itidalli davransın. 'evet' 'hayır' diye kamplaşmasınlar. Bizim gidecek başka bir ülkemiz yok. Bir başlangıç olarak buna 'evet' diyelim" dedi. Akdoğan, 12 Eylül'ün etkisini yıllar sonra bile yaşadığını belirterek,"Ehliyet almak için emniyete gidince gözaltına alındım. Yıllarca pasaport alamadım, yurt dışına çıkamadım. Her yerde adeta vebalı muamelesi gördüm. Hacca giderken bile bin dereden su getirdiler. Bunları neden yaşadık? 12 Eylül çektiğimiz sıkıntılar nedeniyle. Çocuklarımız da bundan olumsuz etkilendi. Anayasa değişikliği özgürlüğe bir adımdır." diye konuştu.

cihan



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,677 µs