En Sıcak Konular

YÖK, KPSS için ‘Kopya olabilir’ dedi

26 Ağustos 2010 11:19 tsi
YÖK, KPSS için ‘Kopya olabilir’ dedi YÖK Denetleme Kurumu, devlette işe girmek isteyen yüz binlerce kişinin kaderini yakından ilgilendiren KPSS ile ilgili ilk denetlemesinde, “Sorular sızdırılmış olabilir” kanaatine vardı. YÖK Denetleme Kurulu şimdi illerdeki ÖSYM yetkilileriyle

Radikal gazetesinin haberine göre Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Şadan Sakınan, savcılığa iletilen suç duyurularına ilişkin dilekçeler üzerinden çalışmaya başladı 

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak başkanlığında soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını inceleyen kurul üyelerinin ilk kanaati, ‘Sorular sızdırılmış olabilir’ yönünde oldu. ‘Soruların sızdırıldığı’ görüşünün ağır basması nedeniyle, araştırmanın derinleştirilmesine karar verilirken, bu kapsamda illerdeki ÖSYM yetkilileriyle de görüşmeler yapılması planlandı.

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak, Genel Kurul toplantısına çağrılacak ve görüşlerine başvurulacak.  İddialarda adı geçen yüksek puanlı adayların da YÖK’e davet edileceği öğrenildi.

‘GELMEZLERSE YAPACAK BİR ŞEY YOK’

YÖK’ün KPSS adaylarını yasal olarak çağırma yetkisi bulunmadığını belirten yetkililer, “Biz davet edeceğiz, gelirlerse iddiaları kendilerine iletip görüşlerini alacağız. Gelmeme hakları da var. O zaman elimizden bir şey gelmez” açıklamasında bulundu.

ÖSYM kaynakları da “Konuyu araştıranlar, ‘Sınav öncesinde hiçbir sızdırma yapılmamıştır’ diyemiyor” görüşünü paylaştı. YÖK Denetleme Kurulu ÖSYM personelinin ifadesini alacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın ise görüşüne başvurulacağı öğrenildi.

YÖK yetkilileri, “Sorular sızdırıldıysa, sızdıranlar hakkında her türlü yasal işlem yapılacak. Ancak biriki kişi yüzünden kurumun güvenilirliliğinin zedelenmesi çok üzücü. Çünkü ÖSYM çok önemli, güvenilir olması gereken bir kurum. ÖSYM, tüm devlet kurumlarına, üniversitelere girişlerde önemli bir role sahip. Bu kuruma ‘güvensizlik’ tüm toplumda bir kaos yaratır” görüşünü dile getirdi.

BİR YILDA İNANILMAZ İLERLEME

KPSS’de soruların sızdırıldığı iddia edilirken dikkat çekilen noktalardan biri de bu yıl Eğitim Bilimleri Testi’nde tüm soruları doğru yanıtlayan bazı adayların önceki yıllarda düşük puan almalarıydı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın, geçen yıllarda 5.5 net yapan bir adayın bu yıl 100’ün üzerinde net çıkardığını söylemesi, tartışma yarattı.



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs