En Sıcak Konular

3 ilde eş zamanlı operasyon

26 Ağustos 2010 11:01 tsi
Çalıntı araçları parçalayarak satan suç örgütü yapılan operasyonlarla çökertildi...

Ankara, Kocaeli ve Sakarya'da çalıntı araçları parçalayarak satan suç örgütü, polisin 3 aylık çalışması sonucu çökertildi. Zanlıların, delilleri yok etmek için Sakarya Nehri'ne attıkları araç parçaları, dalgıçların 3 günlük çalışması sonucu çıkarıldı. Gözaltına alınan 7 zanlıdan, örgüt liderlerinin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.
Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği, çeşitli oto hırsızlıklarına yönelik yürüttüğü soruşturmada, çalıntı otoları parçalayarak satan bir suç örgütünü belirledi. Üç ay önce suç örgütü üyelerini teknik ve fiziki takibe alan polis, Karasu ilçesi Gölkent mevkiinde çalıntı araçları parçalayan H.B., Ş.B. ve A.B.'yi, düzenlediği operasyonla suç üstü yakaladı. Zanlılarla birlikte İstanbul'dan çalınan üç otomobile ait parçalar, çalıntı olduğu değerlendirilen 2 adet kamyona ait kapalı kasa, 60 kök kenevir ile ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 zanlı, polisteki sorgularında, çalıntı çok sayıda araçtan kalan parçaları, yakalanma ihtimaline karşı delilleri yok etmek amacıyla Sakarya Nehri'ne attıklarını itiraf etti. Bunun üzerine Yalova Emniyet Müdürlüğü'nden gelen dalgıçlar, zanlıların gösterdikleri yerlerde arama yaptı. 3 gün süren çalışma sonucunda nehirden, İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Sakarya'dan çalınan 4 otomobile ait kaporta aksamları ile çalıntı kayıtları araştırılan 3 otomobile ait kaporta aksamı, elektrik ve aksesuar malzemeleri çıkarıldı.

Ele geçirilen parçaların üzerinde yapılan çalışmalar ve gözaltındaki zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda polis, 11 ayrı adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda, örgüt üyesi olduğu ileri sürülen Y.U.'yu Kocaeli'nde E.D. ve A.A.'yı Sakarya'da, B.A.'yı ise Ankara'da gözaltına aldı. Yakalanan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, Şubat ayında İstanbul'dan çalınan bir otomobile ait motor ve kaporta aksamı, çalıntı olduğu değerlendirilen 6 adet araç beyni, otomobillere ait 12 parça kapı, tavan, koltuk ve mekanik aksam ele geçirildi.

Polis, gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen 2 adet frigofrik kasa, 38 adet kaporta aksamı ve çeşitli araç parçaları ile 6 adet araç beyninden 8 adet faili meçhul oto hırsızlığını aydınlattı. 7 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'motorlu taşıt hırsızlığı yapmak', 'çalıntı araç parçalamak, satmak, satın almak ve piyasaya sürmek' suçlarından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan, örgüt lideri oldukları öne sürülen A.B. ve Ş.B. ile H.B. Sakarya'da, Y.U. ise Kocaeli'nde çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, polis, operasyonda ele geçirilen çeşitli parçaların çalıntı araçlara ait olup olmadığı yönünde çok yönlü çalışma başlattı. Parçalarla ilgili bilgileri araçların üretildiği fabrikaya bildiren polis, şasi ve motor numarası tespiti yaparak araçların plaka bilgilerine ulaşmaya çalışıyor. Operasyonda ele geçirilen araçları çaldıkları ileri sürülen ve isimleri açıklanmayan bazı kişilerin arandığı öğrenildi. (CİHAN)

 



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,384 µs