En Sıcak Konular

MNG'nin yeni ismi T-Bank  

0 0 0000 00:00 tsi
Bank Med ve Arap Bank'ın yüzde 91'ini satın aldığı MNG Bank'ın yeni ismi Turkland Bank oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri, T-Bank'ın Ortadoğu ve Türkiye arasında ticari ilişkilere köprü vazifesi göreceğini söyledi 

BankMed ve Arap Bank, MNG Bank satın alarak, ismini değiştirdi. Yeni ismi Turkland Bank (T-Bank) olan bankanın Türkiye genelindeki 10 şubesinde de dün itibariyle yeni tabelaları asıldı. Bankanın yeni yönetimi ilk hedeflerinin şube sayısını arttırmak olduğunu açıkladı. Arab Bank, T-Bank'ın hisselerinin yüzde 50'sine, BankMed yüzde 41'ine, Mehmet Nazif Günal ise yüzde 9'una sahip. T-Bank için Arab Bank ve BankMed tarafından ortaklaşa görevlendirilen on üyeli yeni bir yönetim kurulu oluşturuldu. Deniz Bank'ta Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olan Dinçer Alpman, Yönetim Kurulu tarafından Genel Müdür olarak atandı.
Bankanın yeni ismini ve hedeflerini açıklamak amacıyla dün Swiss Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan T-Bank Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri, bankanın yeni ismindeki Türk vurgusuyle ilgili bir soru üzerine bu ismin güzel bir isim olduğunu söyledi.

T-BANK TİCARİ KÖPRÜ OLACAK

Hariri, satın alma sonrasında Türkiye'ye ne kadarlık bir Arap sermayesinin gelişine öncülük edeceklerine dair bir soruya ise “Turkland Bank, Arab Bank ve BankMed arasında karşılıklı iş akışı olacak. Bundan sonra T-Bank sayesinde bölgelerimiz arasında sermaye ve hizmet hareketleri artacak” cevabını verdi.


'Gözümüz kulağımız açık'

Halkbank'ın özelleştirilmesiyle ilgilenip ilgilenmedikleine yönelik bir soru üzerine Hariri, “İşlem açıklandığı zaman karar vereceğiz. Önce bu yatırımı hazmetmek istiyoruz” dedi. Türkiye'nin yatırım için çok iyi bir yer olduğunu söyleyen Mohammed Hariri, “Biz her zaman iyi yatırımlara bakıyoruz. Gözümüz kulağımız açık” dedi. BankMed'in bir büyüme planı olduğunu belirten Hariri, bu büyümenin Doğu'ya doğru olduğunu ancak kıtalar ötesi ilk yatırımlarının Türkiye'ye olduğunu ifade etti.


KOBİ'lere yönelecek

T-Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman yabancıların bankacılık sektöründeki payının 3 yılda yüzde 3.3'ten yüzde 15.7'ye yükseldiğini kaydeden Alpman, sektörün ilgisi çekmeye devam ettiğini anlattı. T-Bank'ın toplam aktifler bakımından küçük olduğunu söyleyen Alpman, “Toplam aktiflerimiz 526,243. 264 çalışanımız, 10 şubemiz var. Küçük ve orta ölçekli işletmelere odaklanacağız. 3 yılda 50-60 şube açacağız. Türkiye'de tüm sanayi ve ticari bölgelerde şube ağı oluşturacağız.” diye konuştu.


yenişafak

 
 



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,484 µs