En Sıcak Konular

Bakan Çağlayan: Bizim abdestimizden şüphemiz yok

25 Ağustos 2010 22:23 tsi
Referandum ile ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, muhalefet partilerinin tutumlarını eleştirerek, "Bizim hiçbir zaman abdestimizden şüphemiz olmadı" diye konuştu.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Malazgirt Zaferinin 939. kutlama programına katılmak üzere Muş'a geldi. Muş Belediye Başkanlığını ziyaret eden Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, belediyeye yaptığı ziyaretin ardından Muş Tekel İşletmesine ait olan depolarda kurulan Barco Tekstil ve Güray Ayakkabı fabrikalarını ziyaret edip, onuruna verilen iftar yemeğine katıldı. İftar saati öncesinde programa katılan vatandaşlara açıklama yapan Bakan Çağlayan "Bu Anayasa AK Parti'nin Anayasası değildir. Bu anayasa halkın, sizlerin anayasasıdır. Kararınızı ona görev verin" dedi.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Malazgirt Zaferinin 939. yıldönümü törenlerine katılmak üzere geldiği Muş'ta referandum ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında anayasanın halkın anayasası olduğunu ifade etti. Milletin, Referandumun savunucusu olduğunu kaydeden Bakan Çağlayan, milletin referandum ile ilgili çalışma yapması gerektiğini de dile getirdi. Referandumun yeni anayasal hakların kazanılmasını sağlayacağını söyleyen Bakan Çağlayan; "Bu referandum yeni anayasal hakların kazanılmasını sağlayacak olan ve Türkiye'de demokrasiyi yeniden gündeme getirecek olan bir çalışmadır, sizlerin meselesidir. Sizlere soruyorum dünyada anayasa mahkemesine parlamentosu üye seçmeyen bir ülkü biliyor musunuz? Türkiye'den başka. Bakın bugün anayasa mahkemesine üye seçimi yüce parlamento tarafından yapılmaz. Başka ülkelerde anayasa üyeleri cumhurbaşkanları, başbakanlar ve parlamenterler tarafından seçilir. İnşallah referandumdan sonra bizde de bu uygulama başlayacak" diye konuştu. Muhalefet partilerinin tutumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Muhalefetin bu konuda gündeme getireceği tek bir konunun bile olmadığını söyledi. Muhalefetin tekrar Türkiye'yi bir seçim sistemine sokma gibi düşüncelerinin olduğunu vurgulayan Çağlayan, muhalefetin AK Parti düşmanlığı yapıp Türkiye'nin önünü kapatan çok önemli çalışmalar içerisinde olduklarını kaydetti. AK Parti olarak abdestlerinden şüphelerinin olmadığını söyleyen Bakan Çağlayan konuşmasına şöyle devam etti: "Çok net bir şekilde açıklıyorum. Bu konuda bizim abdestimizden şüphemiz yok. Anayasa mahkemesinin siyasileştirilmesi ile ilgili hiçbir düzenleme hiçbir uygulama yoktur. Anayasa mahkemesini daha önemli hizmetler verecek olan bir yapıya getiriyoruz. Şunu belirtmek isterim ki sayın başbakanımızın da söylediği gibi biz siyasete girerken gömleğimizi giydik ve öyle geldik. Ve şunu çok net ifade etmek istiyorum ki eğer bu millete hizmet etme noktasında canımız gidecekse canımızı da seve seve feda etmeye hazırız".


"HÜKÜMETİMİZ YATIRIMCIYA DESTEK VERİYOR"

Muş Valisi Erdoğan Bektaş'ın girişimleri sonucu atıl durumda olan Tekel depolarında kurulan Barco Tekstil ve Güray Ayakkabı fabrikalarını ziyaret eden Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, hükümetin doğu ve güney doğu illerinde yatırım yapan sanayicileri de sürekli olarak desteklediğini ifade etti. Bakan Çağlayan AK Parti Hükümetinin istihdam ile ilgili almış olduğu tedbirler ve iş garantili eğitim kapsamında işadamların destek verdiklerini hatırlatarak, Muş'ta faaliyete geçen iki fabrikanın da bu kanıt olduğunu söyledi. Çağlayan, "Yapılan bu çalışmalar sayın başbakanımızın ve AK Partinin buradaki farkını gösteriyor. Bu işadamlarımız buraya yatırım yapmak için geldiler, çok ciddi bir konudur İstanbul'dan gelip doğuya yatırım yapmak ben bu arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum." dedi.

Öte yandan ihracattan sorumlu Devlet Bakanı olduğu için Türkiye geneli ihracat rakamlarını 1 Eylülde Muş'ta açıklayacaklarını belirten Zafer Çağlayan, Muş'unda ihracatında artış olduğunu ifade etti.

İki günlük Muş gezisi kapsamında özel uçakla Muş'a gelen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, yarın Malazgirt Zaferi kutlama programına katılıp, Muşlu işadamları ile bir araya geldikten sonra Muş'tan ayrılacak.
 
cihan



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,334 µs