En Sıcak Konular

Topçu: Millete gelince kıyameti koparmayın

25 Ağustos 2010 22:14 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''16 defa bu Anayasa değişmiş kimsenin sesi çıkmamış, duymamış bile. 17'ncisi millete geldiğinde, bu kadar kıyameti koparmayın'' dedi.

Topçu, partisinin il başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen iftarda, aslında dışarıdan buğday almayı, Ağrı, Ardahan, Kars dururken et ithal edilmesini konuşmak istediğini ancak bunları konuşamadığını belirterek, ülkenin iş, aş ve huzur sorunu olduğunu öne sürdü.

İktidar ve muhalefetin gündeminin 12 Eylül'de yapılacak referandum olduğunu ifade eden Topçu, ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paketin içeriği ile ilgili bilgi vermek yerine 'bu paketin içinde fındık var mı?' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu bu paketin içinde fındık yok. CHP'nin iktidarında ve senin SSK'daki iktidarında fındığı oralarda kırdınız zaten'' dedi.

BBP'nin, CHP'nin 24 maddesine ''evet'' dediği bir pakete ''evet'' dediğini dile getiren Topçu, millet iradesinin esas olması için ''evet'' diyeceklerini bildirdi.

Topçu, iktidara geldiklerinde AK Parti gibi yarım yamalak işler yapmayacaklarını iddia ederek, şunları kaydetti:

''HSYK'yı ortadan kaldıracağız. Bizim iktidarımızda Anayasa Mahkemesinin tamamı millet iradesiyle oluşacak. Öyle yarım yamalak iş yok. 16 defa bu Anayasa değişmiş kimsenin sesi çıkmamış, duymamış bile. 17'ncisi millete geldiğinde, bu kadar kıyameti koparmayın. Millete sesleniyorum... Yukarıdaki kavgaya kulak asmayın. Sizin yapmanız gereken Anayasa paketinin maddelerini önünüze alıp bakmak. O maddelerde şehit, dul ve yetimler anayasal güvence altına alınacak. Okuyun bu maddeyi. Kadınlarımız anayasal güvence altına alınacak. Okuyun bu maddeyi. 26 maddeden oluşan bu maddelere bak, geleceğin için karar ver.''

Referandumda, 24 saat kesintisiz demokrasi için ''eksik ama evet'' diyeceklerini anlatan Topçu, milletin her zamandan fazla birliğe ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.
 
zaman



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs