En Sıcak Konular

Eroğlu: En çevreci hükümet biziz

25 Ağustos 2010 21:33 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret, inceleme ve açılış yapmak için geldiği Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaptığı açıklamada gelmiş, geçmiş en çevreci hükümet olduklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, Polatlı Belediyesi tarafından yaptırılan Hacı Bekir Türker parkının açılışını yaptı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ilçeyi ziyaretinde ilk olarak Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik'i makamında ziyaret etti. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu burada yaptığı konuşmada, "İnsanların apartman hayatından, nefes alacakları yeşil alanlara, parklara, bahçelere, kent ormanlarına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, "Gelmiş geçmiş en çevreci hükümet biziz." dedi.

Atık su arıtma tesislerinde arıtılan su oranını yüzde 10'lardan yüzde 70'lere yükselttiklerini dile getiren Çere ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Geriye kalan yüzde 30 oranındaki suyu da en kısa zamanda arıtacağız. Bu konuda büyük bir eylem planı hazırladık. 2008-2012 özellikle atık su arıtma eylem planı içerisinde. Sadece münferit bir şehir düşünmüyoruz. Bir Nil havzasının tamamını düşünüyoruz. Böyle bir anlayışla, ilmi bir anlayışla tecrübelerimize dayanarak teknolojiyi kullanarak artık havza esasında çalışma yapıyoruz. Nitekim Gediz havzası, Kızılırmak havzası, Melen havzası, Büyük Menderes, Dicle ve Fırat havzalarında çalışmalar şu anda sürüyor. Bir kısmında çalışmalar tamamlandı. Arıtma tesisleri inşa ediliyor. Bunlar nereden nereye geldiğimizin açık göstergesi." diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra Polatlı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Toprak Mahsülleri Ofisi karşısındaki Hacı Bekir Türker Parkı'nın açılışını yaptı. Bakan Eroğlu burada yaptığı konuşmada 12 Eylül'de yapılacak referandumda sandığa gidip oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu kaydetti.

Vatandaşın 12 Eylül'de sandığa giderek reyini ve oyunu kullanmasını istediklerini ifade eden Veysel Eroğlu, "Biz sizlere evet veya hayır oyu kullanın diye herhangi bir baskı yapmıyoruz. Fakat sizden sadece şunu bekliyoruz. Lütfen bizim getirdiğimiz paketi okuyun. Bütün bunlar 73 milyon vatandaşımızın lehine ise o zaman evet mührünü gümbür gümbür basın. Bu herhangi bir partiye oy vermek değildir. Bir AK Parti projesi değildir. Yıllardan beri milletimizin özlemini çektiği bir proje. Bu projeyi biz cesur bir şekilde gündeme getirdik. Muhalefet niye karşı çıkıyor onu da anlamış değilim. Muhalefet bu anayasa değişikliği ile ilgili bu paketin içine girmiyor. Kıyıdan, köşeden dolaşıyor. Halbuki ben şu maddeye karşıyım demiyor, diyemez. Ben kadınlar için pozitif ayrımcılığa karşıyım diyebilir mi, diyemez. Engeliler için bu vatan için canını feda etmiş şehitlerimiz için pozitif ayrımcılığa evet demeyecek miyiz. Elbette evet diyeceğiz. Vatandaşa bugün git yarın gel diyen bir anlayışa son vermek için evet diyeceğiz. Türkiye'nin önünün açılması için Avrupa standartlarında olmasa da ona yakın bir anayasa olacağı için bu paket çok önemli. Bu yüzdende sizlerin oylarını kullanması bekliyorum." şeklinde konuştu.
 
cihan

 



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,330 µs