''çevreye zararsız'' koruma | " /> ''çevreye zararsız'' koruma | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'a ''çevreye zararsız'' koruma

25 Ağustos 2010 19:12 tsi
Erdoğan'a ''çevreye zararsız'' koruma

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, koruma kalkanı yenilendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın koruma ekibi dünyanın en iyi yarı otomatik silahlarından biri olan Belçika yapımı P90'larla donatıldı. Silahın en önemli özelliği kalabalık içindeki hedefin yakınındaki kişilere zarar vermemesi. Erdoğan'ın miting programlarındaki olası tehditlere karşı alınan P60'ların mermisi hedefin vücudundan dışarı çıkmadığı için ikinci bir kişinin yaralanması engelliyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, koruma kalkanı yenilendi. Erdoğan'ın yakın koruma ekibi, Jandarma Genel Komutanlığı personelinin de kullandığı P60 isimli, Belçika yapımı silahlarla donatıldı. 5,7 kalibrelik yarı otomatik silahların en büyük özelliği hedef dışında kalan kişilere "kesinlikle" zarar vermemesi. Erdoğan'ın oldukça kalabalık geçen miting programlarındaki olası tehditlere karşı alınan P60'ların mermisi hedefin vücudundan dışarı çıkmadığı için ikinci bir kişinin yaralanması engelliyor. Otomatik silahlarda, özellikle kalabalık ortamlarda, kurşun hedefi vurup vücudundan çıktıktan sonra yakınındaki bir kişiye de zarar verebiliyor. Başbakan korumalarına verilen yeni silahlarda bu risk sıfır.

Kurşun geçirmez yeleklerde etkili

50 kurşun kapasiteli P90'lar tam doluyken ağırlığı 3 kilograma yükseliyor. Gece görüş özelliği olan bu silahları diğer otomatik silahlarda ayıran en önemli özelliklerinden bir diğeri de kurşun geçirmez yeleklerde de etkili olması. Silah, ergonomik dizaynı sayesinde hem sağ hem de sol elle rahatlıkla kullanılabiliyor. 200 metre menzilli P60'lar benzer silahlara göre yüzde 30 daha az geri tepme etkisine sahip. NATO onaylı silahlar listesinde olan P60'lara ihtiyaca göre, lazer pointer, susturucu ve gece görüş dürbünü entegre edilebiliyor. 50 cm uzunluğundaki silahın şarjörü namluya paralel takıldığı için silah kıyafet altından gizlenerek kullanılabildiği gibi ani hareketlere de izin verebiliyor.

sabah



Bu haber 3,031 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,513 µs