En Sıcak Konular

CHP'li Akaydın'dan ilginç tespit

25 Ağustos 2010 18:40 tsi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın doğalgaza ihtiyacı olmadığını söyledi.

Türkiye Emekli Astsubayları Derneği (TEMAD)'ni ziyaret ederek, astsubay emeklileri ve yakınlarının sorunlarını dinleyen Başkan Mustafa Akaydın, Antalya'ya yaptığı yatırımları anlattı. Daha sonra vatandaşların sorularını cevaplayan Akaydın, bir vatandaşın 'doğal gaz ne zaman şehir merkezine gelecek' sorusuyla karşılaştı. Doğalgazı bir şehre getirmenin ve evlere sunmanın çok büyük ve pahalı proje olduğunu söyleyen Akaydın, doğalgaz projesinin Antalya'ya gelmesinin 8 yıl süreceğini ileri sürdü.

Vatandaşlara, Antalya'da 'Doğalgaz çok gerekli mi?' diye de soru yönelten Akaydın, Türkiye'nin, enerjisinin büyük bir bölümünü dış ülkelerden aldığına işaret ederek, şu yorumda bulundu:

"Türkiye enerjisinin yüzde 76'sını ithal ediyor. Bunun için döviz harcıyoruz. Çok para ödüyoruz. Üstelik dışa bağımlıyız. Yarın öbür gün Rusya, Azerbaycan ve İran'la bir sorun olsa şapa otururuz. Bir üstünlüğü var. Temiz enerji. Antalya'nın hava kirliliği için çözüm yoludur."


AKAYDIN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A MEYDAN OKUDU

Mustafa Akaydın, referandum çalışmaları kapsamında Antalya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Doğalgazı Antalya'ya getirdik' sözüyle halka çok büyük yanlış yaptığını savundu.

Akaydın, Erdoğan'ın mitingde 'Belediye Başkanı kirli havaya hayır diye bilboard döşemiş' sözüne de cevap vererek, Antalya'nın havasının kirli olmasının sebebinin merkezi hükümetten kaynaklandığını ve seçim vaadi olarak dağıtılan kömürlerin kalitesiz olduğunu iddia etti.

Başbakan'ın sözlerine, "Antalya'ya doğalgaz falan gelmedi" diye cevap veren Akaydın, "Başbakan'a meydan okuyorum. Sıkıysa ben ona bir sene de vakit vereceğim. Çünkü kendisi 1 yıl daha başbakan. Ben doğal gazın Antalya'ya gelmediğini söylüyorum. Bir senede getirsin görelim bakalım." diye çıkış yaptı.


"ANTALYA'NIN SİMGESİ OLAN HEYKELİ TÜNEKTEPE'YE DİKEBİLİRİZ"

Mustafa Akaydın, göreve geldiği günden bu yana Antalya'nın çeşitli yerlerine heykel dikmeye devam ediyor. Konyaaltı Caddesi'ne Türkan Saylan heykelini, Karaalioğlu Parkı'na da Nazım Hikmet heykeli koyan Akaydın, şimdi de Akdeniz heykelini Tünektepe'ye dikebileceklerini söyledi.

Daha önce bu heykel için Sıçan Adası'nı düşündüklerini ve bunu sesli düşündüğünü belirten Akaydın, insanların Sıçan Adası'na gitmesinin zor olduğunu düşündüklerini ve oranın ekolojik dengesinin bozulacağı için vazgeçtiklerini aktardı.

İstanbul'da Yapı Kredi Bankası'nın bahçesinde 'çok meşhur bir Akdeniz heykeli var' diyen Akaydın, o heykeli yapan mimarın varisleriyle telif hakkı konusunda anlaşmaları durumunda o heykelin büyüğünü Tünektepe'ye yapabileceklerini ifade etti. Akaydın, Tünektepe'ye bir alternatif olarak da Konyaaltı varyantının üzerindeki seyir terası alanı olabileceğini söyledi.

cihan



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,576 µs