En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan düello teklifi

25 Ağustos 2010 15:15 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a daha önce İstanbul mitinginde yaptığı 'televizyonda tartışalım' çağrısını yineledi.

Kılıçdaroğlu, Elazığ PTT Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Elazığ' da bir dönem görev yaptığını ve gençlik yıllarının kentte geçtiğini ayrıca Ticaret Lisesi'nde okuduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, geçmişte Elazığ'ın ekmeğini yeyip suyunu içtiğini belirterek, üniversiteyi kazandıktan sonra kentten ayrıldığını söyledi.

"Elazığ her uğradığımda gezdiğim gördüğüm bir kent olarak yüreğimde her zaman yaşıyor." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "O yıllarda Elazığ çok güzeldi. Elazığ bir zamanlar sanayi patlaması yapmıştı. Anadolu kaplanları vardı Elazığ'da, birleşmişlerdi holding kurmuşlardı.AKPiktidarında bütün bunların tamamı bitti. AKP Elazığ'a işsizlik, yoksulluk ve sorun verdi. Bugün Elazığ'ın 32 köyü topraklarını sulayamıyor. 32 köyde yüz binlerce meyve ağacı ölüme terk edildi. Ağaçlar canlı değil mi? onların yaşaması gerekmiyor mu? Onlara su vermek gerekmiyor mu. Sen suyu hangi akılla, hangi vicdanla kesersin diye sormayacak mıyız?" dedi.

Kılıçdaroğlu; "Keban Barajı yapılırken Elazığ'daki Gazi Caddesi'nin başına o yıllarda kocaman bir afiş asılmıştı. Keban dizginlenecek, Elazığ kalkınacak demişlerdi. Keban dizginlendi ama Elazığ kalkınmadı. Elazığ'ın işsizi, çiftçisi ve esnafı da acı günler yaşıyor. Acaba Elazığlılar acı günler yaşarken Recep Bey hiç acı günler yaşıyor mu? Recep Bey hayatından memnun değil mi? Halkın gündemiyle ilgileniyor mu? Elazığ'da işsizlik nedir? İşsizlik nereye geldi. Recep Bey kendisine sordu mu? Hayır hayır diyeceğiz ki, hayırsızlardan hesap sormasını bilelim. Hayır diyeceğiz ki Türkiye'nin önü açılsın." şeklinde konuştu.

"DEVLETİN İMKÂNLARIYLA GEZİYOR"

Kendi imkânlarıyla gezdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Recep Beyin altında otobüs var. Üstünde ne yazıyor biliyor musun?TürkiyeCumhuriyeti. Yani devletin imkânlarıyla geziyor. Altındaki uçak devletin uçağı. Onunla geziyor. Bunun paralarını kim veriyor biliyor musunuz? Bunu milletin fakir fukara vatandaşı ödüyor. Recep Bey propaganda yapsın diye mi veriyor. Siz iki büyük ovayı susuz bırakacaksınız Sulama projeleri yılan hikâyesine dönüşecek, hiçbir şey yapmayacaksınız sonra Elazığ'a geleceksiniz diyeceksiniz ki 'Bu anayasa değişikliğine evet deyin.' Niye Elazığlı evet desin. Elazığ huzur içinde mi? Elazığ'ın esnafı, çiftçisi huzur içinde mi?" diye sordu.

Elazığ'da çiftçi ve esnafın zor durumda olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, Başbakan, iktidar partisini bölgede şeker pancarı ektirmemekle suçladı.

Herkesin inancına ve etnik kimliğine saygılı olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Biz kendi ülkemizi seviyoruz. İnsana hizmeti insan için götürmek durumundayız. Herkesin etnik kimliği var: Herkesin inancına saygılıyız. Etnik kimliğin ve inancın siyaset konusu olmadığı, güzel bir Türkiye'yi ayağa kaldırmak, güzel bir Türkiye'yi oluşturmak için yollardayız."

"HALKIN İKTİDARINI BERABER KURACAĞIZ"

Halkın iktidarını halkla beraber kuracağına değinen Kılıçdaroğlu, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: "Ben şimdi sizlere soruyorum. Buanayasa değişikliğiçiftçinin derdine derman oluyor mu? Esnafın derdini çözüyor mu? Emeklinin derdini çözüyor mu? Sanayicinin derdini çözüyor mu? İşsizlik derdini çözüyor mu? Peki, bu anayasa kimin derdini çözüyor. Recep Bey'in yüce divan derdini çözüyor değil mi? Kul hakkı yemek günah değil mi? Yüce rabbimiz diyor ki 'Her türlü günahınla gelirsin affederim ama kul hakkıyla karşıma gelme' diyor değil mi? Peki, bu anayasa değişikliğine niye yolsuzlukları koymuyorlar, niye dokunulmazlıkları kaldırmıyorlar."

Başbakan Erdoğan'ın ana muhalefet partisinin mitinglerde anayasadan bahsetmediği şeklindeki eleştirilerine de cevap veren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a televizyonda tartışma teklifini yineledi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın televizyonda tartışmayı kabul etmesi halinde sadece anayasayı konuşacağını sözlerine ekledi. 

CİHAN

 



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,624 µs