En Sıcak Konular

Erbakan Kurtulmuş'tan ne istedi?

25 Ağustos 2010 13:41 tsi
Erbakan Kurtulmuş'tan ne istedi? SP lideri Numan Kurtulmuş, olaylı iftar baskını sonrası Ankara'da Necmettin Erbakan'ı ziyaret etti.

Yaşanan gerilim sonrası Erbakan'ı ziyaret eden Kurtulmuş'un gündeminde iftar sofrasında olay çıkaran muhalifler vardı. Erbakan kongre talebini yinelerken, Kurtulmuş da protestocuları şikayet etti.

Kurtulmuş, Erbakan'ın Balgat'taki evine saat 21.45 civarında beraberindeki bazı partililerle gitti. Burada yaklaşık 3 saat kaldı.

ERBAKAN KONGRE İSTEDİ

Hürriyet'te yer alan haberde Kurtulmuş'un Erbakan’a, kendileri için kullandığı “sütü bozuklar” ifadesinden duyduğu rahatsızlığı aktardığı iddia ediliyor. Yine kulislerden yansıya bilgilere göre Erbakan, partide birlik sağlanması için kongrenin bir an önce toplanmasını istedi.

Kurtulmuş çıkışta gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Kongre tartışmalarına girmekten kaçınan Kurtulmuş'un kafasında protestocular vardı:

“Sayın Erbakan da bu konudan fevkalade rahatsız olduğunu, bu işlerle ilgisi olmadığını, yapılan provokasyonların son derece yanlış olduğu fikrindedir, kanaatindedir.”

KURTULMUŞ'A ÖLÜM MESAJLARI GELDİ...

Haftasonu verdiği iftar programı basılan Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un cep telefonuna "seni öldürürüz" şeklinde mesajların geldiği öğrenildi. Bugün gazetesinin haberine göre gelen ölüm mesajlarını silmeyen ve emniyet güçlerine bildiren Kurtulmuş'un tehdit mesajların artması üzerine koruma sayısı artırıldı.


ERBAKAN ARAMADI
Bu arada Numan Kurtulmuş'un verdiği İstanbul ve Bursa iftarlarında yaşanan kavga görüntüleri SP'nin diğer illerde düzenlediği iftarlara da yansıdı. Sakarya'da Lütfü Esengün, Antalya'da Teoman Rıza Güneri protesto edildi.


11 Temmuz'da yapılan SP Olağan Kongresi, çifte liste krizi nedeniyle olaylı bitmişti. Erbakan'ın listesine karşı ilk turda kendi listesi delegeden geçer oy olan tek Genel Başkan adayı Numan Kurtulmuş, 3. tur oylamada 310 oyla yeniden Genel Başkan seçilmişti. Kongrenin ardından, Erbakan kurmayları 650 delegenin izmasını toplayarak parti özel kalemine yeni kongre isteğini belirten dilekçe vermişti. Ancak, gerekli incelemeyi yapan parti organları dilekçeyi reddetmişti.



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs