En Sıcak Konular

Cindoruk: Yüzde 60 hatta üstü bile...

25 Ağustos 2010 11:46 tsi
Cindoruk: Yüzde 60 hatta üstü bile... İşte Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a göre referandum sonucu...

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Referandumda, BDP boykotu sürdürürse yüzde 60, hatta üstü bile 'Hayır' çıkar'' dedi.

Cindoruk, Celal Bayar Köşkü'nde  gündemdeki konuları değerlendirdi.

Hüsamettin Cindoruk,anayasa değişikliğiile ilgilireferandum kampanyasının birseçimyarışına dönüştüğünü ifade ederek, anayasa değişiklik metninin, ne getirip ne götürdüğünün yurttaşlar tarafından bilinmediğini söyledi.

Cindoruk, ''Hatta hangi oyu hangi renkle kullanılacağı da ortaya çıkmadı. Anadoluyu gezerken vatandaşların bu soruları ile de karşılaşıyorum. 'Hayır'ın kahverengi olduğunu söylemekten çenem yoruldu'' dedi.

Cindoruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu hangi partiye fayda sağlar bilemem ama partilerin seçim kampanyasına çevirmeleri referandumdan beklenen sonucu ortaya çıkarmayabilir. Birbirlerine karşı çok ağır konuşuyorlar, argo siyaset dili haline geldi. Başbakan şiddet, hiddet hatta kibir ifadeleriyle konuşmalar ortaya koyuyor. O da konuyla meşgul değil. Aslında referandumu isteyen o. Anayasa değişikliğini yapan o ama anayasa değişikliğini savunamıyor. Belki de tam hukuk bilmediği için veya iyi niyetli bir anayasa değişikliği olmadığı için. Bu da referandum ile ilgili meseleleri siyasi kavgaya dönüştürüyor, çeviriyor.

Benim tecrübelerime dayanarak söylüyorum, kalabalıklar toplama. Vatandaşları çeşitli araçlarla, baskılarla, pazarlıklarla getiriyorlar. Toplama kalabalığa ne söylerseniz söyleyin algılamaz, yahutta ucundan anlar ya da yanlış anlar.

Gördüğümüz şey şu bu mitinglerde Başbakan'ın bir ana konusu yok. Daldan dala geçiyor, şiirler okuyor. Siyasette en yanlış iş odur, devşirme konuşmaktır. Vatandaş onun zihninde tutamaz. Bir fıkra anlatırsınız ona güler ama sizin mitingden beklediğiniz amaca ulaşmaz. 'Evet' kampanyası yaptığını düşünen Başbakan, bence 'Evet' oylarını azalttı.''

''YÜZDE 60 HAYIR''

Hüsamettin Cindoruk, ''referandumda hangi kararın çıkacağına'' ilişkin soruyu yanıtlarken, burada BDP'nin etkili olabileceğini savundu.

Cindoruk, şöyle konuştu:

''Yüzde 60, hatta üstü bile hayır çıkar. Başlamadan önce bence başabaş gidiyordu ama son günlerde dolaştığım yerlerde açık ve kesin 'Hayır'ın çok olduğunu görüyorum. Bu tahminime bir şart koşuyorum; BDP, 'Evet' oyu verirse nispet değişebilir. Tahmin ediyorum ki BDP, 'Evet' diyecektir. Çünkü pazarlık ettikleri anlaşılıyor. Selahattin Demirtaş da şartlarını söylüyor, bunu açığa çıkardığına göre böylesine bir beklenti açıktır. 'PKK ile anlaşılırsa' diyor, hatta başka bir şey söylüyor, 'Söz vermesi yeterli; barajı düşürme, demokratik özerkliği kabul etme vesaire.'' 



Bu haber 1,073 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,815 µs