En Sıcak Konular

Ziraat Bankası'ndan iş müjdesi

25 Ağustos 2010 11:33 tsi
Ekonomideki bahar havası hız kesmeden devam ediyor.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Eylül veya Ekim ayında sınavla 1250 kişiyi işe alacaklarını, sınavın bankanın şubelerinde, personelin çalıştığı ekranlarda yapılacağını kaydetti.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bu yıl bin 500 kişiyi işe aldıklarını, Eylül veya Ekim ayında bin 250 kişi daha alacaklarını bildiren Çağlar, bin kişinin memur, diğerlerinin bankacılık okulu, müfettişlikle ilgili departmanlar için alınacağını kaydetti.
Bankanın KPSS şartını kaldırarak, şubelerinde personelin çal ıştığı ekranda sınava girilen ve sınavdan 10 dakika sonra sonuçların öğrenildiği, 70 ve üzeri puan alanların mülakata çağrıldığı yeni sınav sistemini değerlendiren Çağlar, bu sistemin ciddi şekilde maliyet ve zaman tasarrufu sağladığını anlattı.

Öğrenciliğinde, Ankara'da yapılan hiçbir sınava gelmediğini anlatan Çağlar, uyguladıkları yeni sınav sisteminin fırsat eşitliği sağladığını, birçok şubede uygulanan sistemle Erzurum'da, Van'da yaşayan kişilerin başka şehre gitme, otel, yol parası vs gibi maliyetler olmadan sınava girebildiklerini dile getirdi.

Bu sınavın daha ileri bir aşamasını uygulamak istediklerini de kaydeden Çağlar, "internet üzerinden sınav yapmak için çalışma yürüttüklerini" söyledi. Çağlar, çalışmalar sonuçlanınca bankanın eleman sınavlarını internet üzerinden yapacağını, belli puan üzerindekileri yine kendi sistemlerine davet edeceklerini anlattı. Çağlar, bunun Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi.

Bir gazetecinin, "İnternet kafede oturup, soruları arkadaşına çözdürürse" sözleri üzerine Çağlar, sınavdan sonra mülakat yapılacağını, giren kişinin yeterli becerisi yoksa bunun mülakatta ortaya çıkacağını kaydetti.
Birçok kişinin Ankara, İstanbul gibi sınav merkezlerine gelip sınava girmenin zorluğunu yaşadığını anlatan Çağlar, "O yüzden KPSS icat edildi. Özel sektör KPSS'ye itibar etmiyor. Daha çok kamu personeli alınıyor" dedi.
Çağlar, 2003'te yükselme sınavı yaptıklarını, birkaç sınav merkezi oluşturduklarını, sınavın maliyetinin bugünkü rakamlarla 4,5 milyon lira olduğunu belirterek, bugünkü sistemin, donanım, yazılım vs dahil 247 bin liraya mal olduğunu anlattı.

"İnternet üzerinden yapılacak sınavın Eylül veya Ekim ayında yapılacak sınavda uygulanıp uygulanmayacağı" sorusu üzerine Çağlar, o tarihte uygulanabileceğini düşünmediğini, söz konusu sınav uygulamasında, soru için süre konulması, süre bitince o soruya geri dönülmemesi gibi parametreler olduğunu anlattı.

Ekran karşısında sınava girilen sistemin yükselme sınavları için de uygulandığını belirten Çağlar, her bir sınavın 4,5 milyon lira maliyeti düşünüldüğünde bu sistemin 100 bin liraya varan tasarruf sağladığını belirtti.
Çağlar, bu uygulamanın sadece Ziraat Bankası'nda yapıldığını da söyledi.

"Bankacılık okulumuzu Manchester Business School ile evlendirdik" diyen Can Akın Çağlar, master programı yapıldığını, Bankacılık Okulu'na aldıkları kişilerin 4 ay burada, 4-6 ay arasında da İngiltere'de eğitim göreceklerini söyledi. Bu yıl 25 kişilik kontenjan oluşturduklarını, gelecek yıl bu sayı nın artırılabileceğini ifade eden Çağlar, Ziraat Bankası Bankacılık Okuluna girenlerin aynı zamanda İngiltere'de master yapmış gibi diploma alacaklarını kaydetti.



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,806 µs