En Sıcak Konular

Barzani için çalışan ülkücü!

0 0 0000 00:00 tsi
Barzani için çalışan ülkücü! Ülkücüler Barzani'yi yerden yere vuruyor ama tescilli ülkücü müteahhid, Irak'ta "Barzani Naz City"i kuruyor. Durumu açıklaması ise evlere şenlik: "Paranın dini olmaz".

Kuzey Irak’ı yeniden inşa eden Türk müteahhitlerden Orhan Nurduhan ‘ülkücü’ çıktı. Müteahhit Nurduhan Kuzey Irak’taki faaliyetlerini ‘Paranın dini olmaz’ diye savundu

KUZEY Irak’ı yeniden inşa eden Türk müteahhitlerden Orhan Nurduhan’ın MHP’nin eski Van il başkanı olduğu ortaya çıktı. Nurduhan, Erbil’de yaptığı ve 16 bloktan oluşan lüks konutların bir bölümünü, Mesud Barzani’nin liderliğindeki bölgesel Kürt yönetimine sattı. Barzani yönetimi, MHP’li müteahhitten satın aldığı özel güvenlik sistemiyle donatılmış konutlarda, özel misafirlerini ağırlıyor.

HALEN ÜLKÜCÜYÜM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Barzani’ye yönelik sert çıkışlar yaptığı dönemde, ülkücü bir müteahhidin Kuzey Irak’ta lüks konutlar inşa etmesi ve Barzani yönetimiyle sıkı ilişkiler kurması farklı yorumlara neden oldu. Nursoy Şirketler Grubu’nun sahibi olan müteahhit Nurduhan, star’a yaptığı açıklamada, kendisini ‘Zaza’ ve ‘Ülkücü’ olarak tanımladı. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinden önce MHP Tatvan ilçe başkanlığı ve Van il başkanlığı yapan Nurduhan, seçimden sonra parti yönetiminden ayrılsa da görüşlerinde farklılık olmadığını açıkladı.

HERKES VAR BEN DE VARIM...

ERBİL, Süleymaniye ve Dohuk gibi Kuzey Irak’ın önemli şehirlerinde lüks toplu konutlar inşa eden MHP’li Nurduhan ‘Ben MHP eski Van İl Başkanı ve Tatvan İlçe Başkanıyım. Siyasi görüşüm aynı. Ama paranın dini imanı olmaz. Kuzey Irak’ta ABD’liler var, İngilizler var, 200 kadar Türk firması var. Hatta MOSSAD’ından tutun da CIA’sına kadar envai çeşit istihbarat örgütü var, ajanlar var. Biz neden orada olmayalım’ dedi.

Nurduhan, ülkücü olduğu için Kuzey Irak’ta ticaret yapmasına tepki gösterilmesinin yanlış olduğunu savunarak şunları söyledi: Ben ne ülkeme ne de oraya ihanet etmiyorum. İşimi yapıp paramı alıyorum. Ülkeme döviz getiriyorum. Tüm işçilerini, amelesine kadar buradan götürüyorum. Benim yaptıklarımın yanlış olduğunu düşünmek bence saçmadır. Ben bir işadamıyım. Nerde ticaret imkanım varsa orada ticaret yaparım.

BARZANİ NAZ CITY

KUZEY Irak’ın Erbil kentinin en lüks konutları olarak gösterilen ‘Naz City’ isimli site, 181 bin metrekarelik alan üzerine kurulu 16 blok ve 700 lüks konuttan oluşuyor. Sadece 4 bloğu Barzani yönetimine ait. Daireler asgari 225 metrekare büyüklüğünde. Naz City’nin müşterileri arasında Amerikalı, Kürt ve Türkmenler yer alıyor.

Her türlü konforun düşünüldüğü sitede; tenis kortu, internet bağlantısı, kapalı otopark, ışıklandırılmış futbol sahası, tenis kortu, basketbol, voleybol sahaları ve yüzme havuzları da var. Sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı sitede, kameralı özel güvenlik ağı kurulmuş. Yoğun ilgi gören bu inşaatın reklamları, Kürdistan TV’de de sürekli olarak yayınlanıyor.

5 YILDIZLI OTEL

Nurduhan’ın Kuzey Irak’taki yatırımları sadece konut projeleri ile sınırlı değil. Nurduhan’ın şirketi Kuzey Irak’ın Duhok kentinde 5 yıldızlı bir de otel inşa ediyor. Otel inşaatı bittiğinde 162 adet oda, 20 adet süit, 5 adet kral dairesi ve 380 yatak kapasiteli olacak.

Star
 



Bu haber 1,198 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,861 µs