En Sıcak Konular

Erdoğan valiyi telefonda haşladı

0 0 0000 00:00 tsi
Tarım işçilerini taşıyan minibüsle Hummer çarpışmış, ölen işçilerin cenazeleri üst üste konulmuştu. Başbakan Erdoğan çileden çıktı, telefona sarılıp iki valiyi dümdüz etti. 

Manisa’daki feci kazada can veren Mardinli ailenin, koltukları sökülen bir minibüsle ‘balık istifi’ memleketlerine gönderilmesi, Başbakan’ı çileden çıkardı. Erdoğan, Manisa Valisi’ni telefonda ‘Bu yaptığın ne dinimize uyar ne geleneğimize!’ diye uzun süre ve sert sözlerle azarladı. Daha sonra Mardinli aileyi arayan Erdoğan ‘özür diledi’

Manisa’da iki hafta önce meydana gelen trafik kazasının ardından yaşananlar, AKP Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) karıştırdı. Aynı aileden yaşamını yitiren dört kişinin cenazesinin yıkanmadan, kefenlenmeden minibüsle Mardin’e gönderildiğini öğrenen Başbakan Erdoğan, Manisa Valisi’ni azarladı.

Saruhanlı’da 24 Mart günü meydana gelen feci kazadan dram içinde dram çıktı. Balıkesir’deki orman işletmelerinde çalışan işçileri taşıyan minibüsün, İstanbul’dan Manisa’ya hasta getiren Hummer marka ciple çarpışması sonucunda 9 kişi ölmüş, 14 kişi yaralanmıştı. Kazada, minibüste bulunanlardan şoför Ferit Temel (26) ile Mardinli aileden Raif (38), Hazal (25), Hamdi (28), Emine (18), Neslihan (15), Aysun (3) ve Vedat Eken (4) olay yerinde yaşamını yitirdi.

PARALARI YETMEDİ

Hazal, Hamdi, Emine ve Neslihan Eken, yevmiyeyle çalışmak için bir hafta önce Mardin’den İzmir’deki akrabalarının yanına gelmişti. Cenazelerin Mardin Mazıdağ’a gönderilmesi sorun oldu. Akrabalar, kaymakamlıktan yardım alamayınca valilikten cenaze aracı istedi. Ceplerinden 14 YTL çıkan aile, cenazeleri için uygun araç ayarlayamadı. Bir vatandaş, aileye minibüsünü tahsis etti.

Cenazeler battaniyelere sarılıp, koltukları sökülen minibüse üst üste kondu. Yolda kısmen bozulmaya başlayan cenazeler Mazıdağ’a ulaştığında infial yaşandı. Yakınlarını kaybetmenin ıstırabını yaşayan aileler, bir de minibüsteki cenazelerin durumuyla karşılaştı.

FIRAT ANLATTI

1 Nisan’da Mardin’deki teşkilat toplantısına katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, başsağlığı ziyareti için gittiği aileden duyduklarını önceki akşam AKP MYK’da anlattı. Parti yöneticilerine “Böyle şey nasıl olur. Kaymakamlığa, valiliğe başvurmuşlar mı?” diye soran Erdoğan, başvuruların yapıldığını öğrenince sinirlendi. “Affedilir şey değil” diyen Başbakan, Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk’ü ve Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar’ı telefona bağlattı.

Manisa Valisi’ne sert tepki gösteren Erdoğan, “Cenazeleri yıkanmamış, kefenlenmemiş. Minibüse atıp götürmüşler. Bu yaptığınız ne dinimize uyar ne geleneğimize! Böyle idarecilik olur mu? Koskoca ilde nasıl nakil ambulansı bulamazsınız? Hiçbir yerden bulamıyorsan ara ben göndereyim. Tavuk ölse böyle davranılmaz. Sen valisin” diye çıkıştı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’yu da arayan Başbakan, Bakan’a “Bu işin hesabını sor” talimatı verdi. Başbakan, Eken ailesini arayarak başsağlığı diledi.

BATTANİYEYLE YOLLANDI

CENAZELERİN ilkel bir şekilde gönderildiğini iddia eden Mazıdağı Belediye Başkanı DTP’li Nuran Atlı şöyle konuştu: “Cenazelerimiz, Manisalı 2 minibüsçünün fedakârlıkları neticesinde ilçemize getirildi. Koltukları sökülen minibüslere, yıkanıp, dini vecibelerce kefenlenmemiş şekilde sadece battaniyelere sarılarak gönderilmişler. Bu olay bizi çok üzdü. Köyün tamamına yakını korucu. Yıllardır devletle işbirliği içindeyiz. Böyle bir uygulamaya layık olmamalıydık. Biz bu acıyı en yakından hissedenler olarak bu trajediye işsizlik ve bunun doğal sonucu olan göçlerin sebebiyet verdiğini düşünüyoruz. Fabrikamız kapatılmasaydı, nişanlısı Emine’nin ailesiyle trafik kazasında öldüğünü TV’den öğrenen Feyyaz Eken intihar etmeyecekti. İnsanlarımızın kendi topraklarında çalışması için fabrikanın açılmasını istiyoruz.”

VALİ VE SAVCI: Arac isteyen olmadı

MANİSA Valisi Refik Arslan Öztürk, Saruhanlı Cumhuriyet Savcısı İhsan Tabur ve Saruhanlı Kaymakamı Osman Tunç, cenaze sahiplerinden araç talebi olmadığını söyledi. Kaza soruşturmasını yürüten Savcı Tabur, “Aynı aileden 8 kişinin cesetleri devlet hastanesi morguna getirildi. Otopsi işlemlerinden sonra cenazeleri yakınlarına teslim etmek istedim. Yakınları hepsini birlikte alacaklarını, araçlarını ona göre hazırladıklarını söyledi. Ben de teslim ettim. Nakil talepleri olmadı” dedi.

Vali Öztürk de “Başbakanımıza cenazelerin nakli konusunda herhangi bir araç talebinin olmadığını, Kaymakam’ın her ihtimale karşın üç ambulansı hazır tuttuğunu belirttim. Hasta yakınları cenazelerinin üçünü bir araçla İzmir Torbalı’ya, 5’ini de Mardin Mazıdağı’na götürmek için yola çıktı. Cenazelerin kokmasının söz konusu bile olmadığını Başbakan’a anlattım. Nişanlısının ölüm haberini alan ve cenazesinin koktuğunu söyleyen gencin bu yüzden intihar ettiği söyleniyor. Oysa intihar olayının cenazelerin tesliminden önce yaşandığını öğrendim. Bu olay büyütülüyor” diye konuştu.

Akşam 



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,354 µs