En Sıcak Konular

Seçmece katiller!

0 0 0000 00:00 tsi
Seçmece katiller! Buzların eriyip kopmasından ötürü tutunacak yer bulamayan yavruların kitleler halinde boğulması nedeniyle fok avını iptal eden Kanada, 270 binlik kotayı 65 bin düşürerek kararından vazgeçti. Ancak, mevcut fok sayısı çok az olduğu için avcıların çoğu harek

KANADA’nın güneyindeki St. Lawrence Körfezi’nde her yıl on binlerce fok yavrusunun beyaz kürkleri uğruna öldürüldüğü av vahşeti tüm olumsuz koşullara rağmen önceki gün yeniden başladı.

Buzların incelip kopmasından ötürü fok yavruları boğulduğu için avı iptal etme işaretleri veren Kanada Hükümeti önceki gün ani bir kararla av sezonunun başladığını açıkladı.

Ancak yavruların boğularak telef olmasından ötürü bu yılki av kotasını aşağı çekti. Kotayı 270 bin olarak açıklayan Kanada, geçen yıla göre 65 binlik kısıtlamaya gitti. Ancak mevcut fok sayısı çok az olduğu için avcıların çoğunun harekete geçmediği görüldü.

ÇOĞU BOĞULDU

Donanımlı 40 kadar tekneden fok avı için seçilen iki tekne demir alarak fokların bulunduğu bölgeye doğru buzların arasından ilerledi. Tekneden ayrılan bir kayıktaki iki avcı da kan döke döke buzların arasında seyretti. Henüz dünyaya gelmiş fok yavruları ilk haftalarında yüzemedikleri için sağlam buzlu zeminlere ihtiyaç duyuyorlar. Ancak bu yıl buz koşulları olumsuz olduğu için yavrular kitleler halinde boğuldular. Hayvan hakları örgütleri, fokların sopalarla kan revan içinde bırakılarak öldürüldüğü bu barbarlığı durdurabilmek için yıllardır Kanada’ya karşı mücadele veriyor.

Güney körfezindeki avın yeniden başlaması da çevreci gruplar tarafından şiddetle kınandı. ABD merkezli İnsani Yardım Derneği’nden Rebecca Aldworth, "Bu avı dokuz yıldır izliyorum, buz koşullarının bu kadar kötü olduğunu ilk kez görüyorum" dedi.

LANET YAĞIYOR

İnsani Yardım Derneği üyeleri ile birlikte geçen yıl av bölgesine giden Paul McCartney ile eski eşi Heather Mills avı protesto etmişlerdi. Brigitte Bardot ve Pamela Anderson da bu vahşete karşı yıllardır mücadele veriyor.



Bu haber 222 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,542 µs