En Sıcak Konular

Fenerbahçe'den PKK'ya darbe!

0 0 0000 00:00 tsi
Fenerbahçe'den PKK'ya darbe! Fenerbahçe maç için Erdoğan'la Suriye'ye gitti. Suriye'den anında jest geldi. PKK'nın Suriye sorumlusu Sadık Aslan ve 6 kişilik terörist ekibi, Türk ve Suriye timlerince yakalandı. 

Şanlıurfa’da yakalanan bir PKK’lının verdiği bilgiler ışığında Suriye’de Türk ve Suriye güvenlik güçlerince ortak operasyon yapıldı. Türkiye’de eylem yapmaya hazırlanan PKK’nın Suriye sorumlusu Sadık Aslan ve 6 terörist tutuklandı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Suriye gezisinden önce Türk ve Suriye timlerinin yaptığı ortak operasyonda PKK’nın Suriye sorumlusu ’Cudi’ kod adlı Sadık Aslan ile 6 terörist yakalandı.

Ortak operasyona giden süreç 4 ay önce Şanlıurfa’nın Bozova İlçesi’nde polisin düzenlediği operasyonda PKK’lı terörist Mustafa Taş’ın yakalanmasıyla başladı. Taş hakkında ’örgüt üyesi olmak’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. PKK adına 13 yıl Avrupa’da, İran, Irak, Suriye, Kuzey Irak’taki Kandil Dağı ve Türkiye’de silahlı ve siyasi eylemde bulunan Taş bu sırada örgüt hakkında önemli bilgiler verdi. Suriye ve Türkiye’de örgüte yardım edenlerin isimlerini de tek tek açıklayan Taş tutuklanıp Hatay E Tipi Cezaevi’ne konuldu.

ÖZEL İZİN ALINDI

Taş’ın ifadelerinin değerlendirilmesinin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na bir yazı gönderilerek Taş’ın cezaevinden alınarak Suriye’ye operasyona götürülmesi için izin istendi. Yazıda "Türkiye’de bombalı eylem hazırlığı içinde olan ve şu anda Suriye’de oldukları tespit edilen PKK’lıların yakalanması için Suriye devleti Afrin’e bağlı Firfirik, Akbez ve Karababa köylerinde gizlenen patlayıcılarla ilgili çalışmalar nedeniyle Mustafa Taş’ın güvenlik güçlerine teslim edilmesi ivedilikle rica olunur" denildi.

Alınan izinin ardından Taş, Suriye’ye götürüldü. Burada operasyon öncesi yapılan gizli toplantıya Türkiye’den istihbarat ve terör konusunda uzman yetkililer ile Halep Siyasi Güvenlik Bürosu Başkanı Albay Nasır El Ali, Siyasi Güvenlik Bürosu Subayı Yarbay Halil El Molla katıldı. Sığınak, hücre evler ve patlayıcıların yerleri tespit edilerek tutanağa geçirildikten sonra ortak operasyon başladı. Taş’ın gösterdiği arazide yapılan aramalarda, Amanos Dağları’na aktarılmak üzere hazırlanmış 2 Kaleşnikof tüfek, 6 dolu şarjör, 3 mayın, 5 telsiz, 12 kilo C-4 patlayıcı, Kanas suikast silahı dürbünü, kelepçe ve silah askıları ele geçirildi. Tarla sahibi Ebu İsmet yakalanıp Suriye polisine teslim edildi. Ayrıca 3 eve yapılan nokta baskınlarda terör örgütünün Suriye sorumlusu ’Cudi’ kod adlı Sadık Aslan ile birlikte örgüte yardım ve yataklık eden Abdo Ebu Mahmut, Ebu İzzet, Muhammed Heydo, Hüseyin Heydo Gülko, Yahya Bekir, Ebu Ali adlı 6 Suriyeli yakalandı.

İADE İSTENECEK

PKK’dan ayrılan örgüt mensuplarına karşı susturucu silahla 5 eylem gerçekleştiren ve 2 kişiyi öldüren Mardin’in Midyat İlçesi nüfusuna kayıtlı Sadık Aslan Suriye’de katıldığı eylemleri nedeniyle Suriye polisi tarafından teslim edilmedi. PKK’lılar, Suriye’deki eylemleri nedeniyle tutuklanırken, Türkiye’nin iadelerini isteyeceği belirtildi.



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,795 µs