En Sıcak Konular

Baydemir: Sorunumuz STK'larla değil, hükümetle

24 Ağustos 2010 22:14 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, referandumda 'evet' oyunu kullanacaklarını belirten STK'lara 'ahlaksız' demesiyle başlayan tartışmalara Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı

Baydemir, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için yazar Cengiz Çandar'a, "atamayla geldi, tekmeyle kovulabilir biri" diyen STK başkanını edepsizlikle suçladı, özür beklediklerini dile getirdi.

Diyarbakır'daki STK'ların BDP Genel Başkanına bugün de tepki göstermesi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile BDP Diyarbakır İl Başkanı Nejat Yaruk basın açıklaması düzenledi.

Baydemir, Diyarbakır'da BDP'den kaynaklanacak bir çatışma ortamının olmayacağını belirterek, "Demokratik bir şekilde boykot çağrısında bulunmaya devam edeceğiz. Hükümet isteseydi tablo farklı olabilirdi. Biz mücadeleyi STK'larla vermeyiz. Hükümetle veririz." dedi.

Türkiye'de özgürlük ve hak mücadelesinin erdemli ve badireli olduğunu belirten Baydemir, BDP'nin yıllardır bunun için bedel ödediğini ve bu boykot duruşunun ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini kaydetti.

Bu coğrafyada STK ve insanların düne göre özgür davranmasının BDP'nin verdiği mücadeleden kaynaklandığını öne süren Baydemir, bunun bir hak olduğunu ve hak yemenin haram olduğunu dile getirdi.

Diyarbakır'ın özgürlük şehri olduğunu, STK'lar gibi insanlarında görüşlerini açıklamaları gerektiğini anlatan Baydemir, şehirde yüzde 100 bir duruş beklemenin doğru olmadığını kaydetti.

Baydemir, "Yüzlerce STK'larımız var. Varsın 10 tanesi farklı düşünsün. Siyasette kızmak var, küsmek yok. 13 Eylül sabahını beklememiz lazım." dedi.

1920 yılında Kürtlerin kandırıldığını ve bir daha kanmayacağını iddia eden Baydemir şunları söyledi: "Burada yüzde 90 evet çıkarmak istiyorsanız buyurun adım attın. İşte BDP Genel Başkanımız. Biz son güne kadar boykot çağrımızı devam ettireceğiz. Halk tercihini nasıl kullanacaksa kullansın."

(CİHAN)



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,795 µs