En Sıcak Konular

Tayyar'dan şok "kapatma" belgesi

24 Ağustos 2010 17:34 tsi
Tayyar'dan şok Gazeteci Şamil Tayyar, Ülke TV’de yayınlanan Sıradışı Programı’nda “Hanefi Avcı ve Ekibi” üzerine çok çarpıcı iddialarda bulundu.

Hanefi Avcı ve Ekibi’nin Albay Dursun Çiçek’in imzasını taşıyan “AKP ve Gülen’i Bitirme Planı” ile birebir aynı hareket ettiğini iddia eden Şamil Tayyar, bugüne kadar bilinmeyen bir belge gösterdi.

Tayyar, Avcı ve Ekibi’nin umdukları makamları elde edemeyince AK Parti’yi kapatma üzerine hareket ettikleri ve belge ürettiklerini iddia etti. Tayyar, Mustafa Gülcü’nün Emniyet’in iki numaralı koltuğuna oturduktan sonra Emniyet’te üst düzey 17 koltuğu değiştirdiğini ve Hanefi Avcı, Emin Aslan gibi isimlerin öne çıktığı ekibin Emniyet’te etkin konuma geçtiğini söyledi.

Tayyar, daha sonra Emniyet İstihbarat Dairesi’nde bir değişiklik olduğunu ve Ramazan Akyürek’in görevden alındığını söyledi. Daha sonra Emniyet İstihbarat Dairesi’nde bir belge üretildiğini söyledi ve o belgeyi gösterdi. Tayyar, belgenin Türkiye’deki tarikat ve cemaatlerle ilgili olduğunu söyledi ve bazı bölümlerini okudu.

O BELGE YARGITAY BAŞSAVCISI’NDA
Tayyar, Avcı ve ekibi tarafından üretilen bu belgenin şuan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda AKP için hazır tutulan 2. Kapatma Davası Dosyası’nın en önemli delili olduğunu söyledi.

Tayyar belgeyi anlattıktan sonra bunun “AKP ve Gülen’i Bitirme Planı” ile örtüşen, benzeşen bir faaliyet olduğunu, istedikleri koltukları alamayan Avcı ve ekibinin ortalığı ateşe verdiklerini söyledi. Şamil Tayyar “Hanefi Avcı’nın korumaya çalıştığı emniyet müdürlerinin ürettiği belge kapatma davasının en büyük delilidir” dedi.

ERGENEKON’A YAKINLAR
Tayyar, üç yıl önce yazdığı Operasyon Ergenekon kitabında Hanefi Avcı’yla ilgili uyarıyı ta o zaman yaptığını anlatarak kitabının ilgili bölümün başlığının “Hanefi Avcı Topa Girmedi” olduğunu söyledi. Tayyar, Avcı, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’e soruşturmadaki isimlerin çoğuyla tanıştığını söyleyerek bilgi vermekten kaçtığını belirti.

Görevden alınan ve aynı ekipte yeraldığını söylediği Emniyet Eski Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü’ye de dikkat çeken Şamil Tayyar, Gülcü ile Yalçın Küçük dahil birçok Ergenekon sanığının samimi olduğunu belirtti.



Bu haber 1,966 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,560 µs