En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a hodri meydan

24 Ağustos 2010 15:52 tsi
"Türban sorununu biz çözeriz" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu Kürt sorunu için de benzer bir çıkış yaptı.

Batman'da halka seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu bölgenin sorunlarını biliyorum. Çözecek tek parti biziz. Türbanı da biz çözeriz dedik. Çünkü onlar siyasi biz özgürlük olarak görüyoruz. Onlar etnik kimliği oy deposu olarak görüyor. Biz ise bu kimliğe saygı duyuyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan'a televizyona çıkma teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu bu kez, "Yiğitse, adam gibi adamsa istediği televizyonda istediği gazetecilerle tartışmaya hazırım" dedi.

Kılıçdaroğlu 5 ili kapsayan doğu gezisinin Batman durağında halka seslendi. Anayasa değişikilği maddelerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Yapılan değişiklik ile vatandaşın şikayet hakkı elinden alınıyor. Başbakan Anayasa değişikilğini anlatmıyor diyor. Anlatıyorum. Sorgusuz sualsiz içeri alınacaksınız. Bu anayasa özgürlükçü Anayasa olmadığı için hakları elden aldığı için hayır diyoruz" dedi.

ADAM GİBİ ADAMSA...

Daha önce Başbakan ile televizyonda Anayasa'yı tartışmayı isteyen Kılıçdaroğlu bu önerisini Batman'da da sürdürdü. Kılıçdaroğlu, "Yiğitse, adam gibi adamsa istediği televizyonda istediği gazetecilerle tartışmaya hazırım. Korkmuyor çekinmiyoruz. Millete yalan söylüyorlar. Özgürlük hak getirdik diyorlar tersine onları alıyorlar. Yüreği varsa... Benim şu kadar boyum var diyor. Senin boyunun kaç olduğunu çok ben sana televizyonda göstereyim" diye çıkıştı.

DEMOKRASİLERDE SOY TARTIŞMASI OLMAZ

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Boy değil önemli olan soy soy" diyen sözlerine yönelik eleştirilerini de sürdürdü. Bu tartışmanın 18. yüzyıl tartışması olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Soy tartışması demokrasilerde bu yüzyılda olmaz. 18. yy'da yapıldı. Soy tartışmasını Hitler yaptı. Biz herkesi kucaklıyoruz. İnsan ve insan... Soyu düşüncesi ne olursa olsun. Benim için önemli olan insandır" değerlendirmesinde bulundu.

BÖLGENİN SORUNLARINI BİZ ÇÖZERİZ

Kılıçdaroğlu'nun asıl merak konusu olan sözleri ise Kürt sorunuyla ilgili oldu. Kürt sözcüğünü ağzına almayan Kılıçdaroğlu, "Bu bölgenin sorunlarını biliyorum" diyerek söze başladı ve şunları söyledi:
"Bu sorunları çözecek tek parti biziz. Türbanı da biz çözeriz dedik. Çünkü onlar siyasi biz özgürlük olarak görüyoruz. Onlar etnik kimliği oy deposu olarak görüyor. Biz ise bu kimliğe saygı duyuyoruz. Tek hedefimiz var bu coğrafyada herkesin özgürce konuşup okuduğu iş arayıp gezebileceği bir Türkiye'yi yaratma çabası içindeyiz."



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,637 µs