En Sıcak Konular

Referandumun ekonomiye maliyeti!

24 Ağustos 2010 15:42 tsi
AK Parti'nin anayasa değişikliğini "40 soru 40 cevap"la halka anlattığı kitapçıkta referandumun herhangi bir ekonomik götürüsü olmadığını belirtilerek maliyeti açıklandı.

AK Parti'nin anayasa değişikliğini "40 soru 40 cevap"la halka anlattığı kitapçıkta referandumun herhangi bir ekonomik götürüsü olmadığını belirtilerek, "Maliyeti sadece 10 kilometrelik otobana denk geliyor" denildi

Anayasa değişikliğinin oylanacağı referanduma kapsamlı bir kitapçıkla hazırlanan AK Parti 99 sayfada paketi halka anlatıyor.

Kitapçıkta yer alan "Çalışma Hayatı ve Ekonomi" başlığında paketin ekonomiye ilişkin maddelerine yer veriliyor.

Paketteki değişikliklerin ne anlama geldiği "40 soru 40 cevap"la gündeme getiriliyor. Referandumda "evet" demek için 40 neden gösteriliyor.

Ekonomi ile ilgili bölümde küresel krize vurgu yapılarak, krizden çıkış için 43.4 milyar TL'lik tedbir alındığı belirtiliyor. Çağdaş bir anayasa ile işleyen bir hukuk sisteminin sürdürülebilir büyümenin ön şartı olduğuna vurgu yapılıyor.

Ekonomik risk ile siyasi riskin birbiriyle bağlantılı olduğu belirtilen kitapçıkta, AK Parti'ye açılan kapatma davasının ekonomiye 20 milyar dolar kaybettirdiği hatırlatılıyor.

Kitapçıkta referandumun herhangi bir maliyeti olmadığı 'otoban' örneği ile anlatılarak, "Yapılacak masraf yaklaşık 10 kilometrelik bir otoban için yapılan harcamaya denktir.

Muhalefetin söylediği gibi, çiftçiye, köylüye, işçiye, tüccara veya sanayiciye; duble yola, eğitim veya sağlık harcamalarına gidecek kaynağın Anayasa değişikliğini yapmak için harcanması söz konusu değildir" vurgusu yapılıyor.

KAMU ZARAR EDİYOR

Kitapçıkta mahkemelerin 'yerindelik denetimi' Türk Telekom ve TCDD örneği ile anlatılıyor. "1994'te Telekom özelleşseydi, 27 milyar dolarlık dış borcun tamamı kapanırdı" denilen kitapçıkta, şu vurgulanıyor:

"Anayasa'da imtiyaz sözleşmelerine ilişkin görüş için Danıştay'a 60 gün süre verilmiştir. Ne var ki, son yıllarda sadece TCDD'nin bazı özelleştirme faaliyetlerinde bu sürenin uygulamada 2 yıla kadar uzamış olması, kamuyu 2.8 milyar dolar zarara sokmuştur.

Paket kabul edilirse artık mahkemeler yerindelik denetimi yapamayacaktır."

sabah



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,501 µs