En Sıcak Konular

Ergün, TOBB ve TÜSİAD'ı uyardı

24 Ağustos 2010 14:31 tsi
Ergün, TOBB ve TÜSİAD'ı uyardı Referandum konusunda sessizliğe bürünen TOBB ve TÜSİAD'a tepkiler dinmek bilmiyor...

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 12 Eylül'de referanduma sunulacak olan anayasa reform paketiyle ilgili sessizliğini koruyan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB), "En ufak konularda bile gösterdiğiniz duyarlılığı anayasada da gösterin. Böylesine önemli bir konuda kenarda durmayın." çağırısında bulundu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul'da yapılan Türkiye-Hindistan-Bağımsız Devletler Topluluğu Forumu'na katıldı. Forumun ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ergün, anayasa reform paketi ile artan sebze ve meyve fiyatlarını değerlendirdi. Bakan, gazetecilerin "Referandumla ilgili TÜSİAD ve TOBB'un sessiz kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şeyle cevap verdi:

"Malumunuz Türkiye, Anayasa oylamasına gidiyor. 12 Eylül'de siyasi partiler oylanmayacak. Anayasa'da yapılan köklü tadilat halk onayına sunulacak. Konuyla ilgili parlamentoda bir mutabakata varılamadı. En nihayetinde halka gidiyoruz. Bu aşamada sivil toplum örgütleri görüşleri olumlu ya da olumsuz olsun anayasa metnini tartışmalı. Bu tartışmaya onların katılmaması elbette eksikliktir. TÜSİAD ve TOBB ile diğer kurumların tartışmaya katılmaları, anayasa değişikliğin Türkiye'ye neler getireceğini veya neler kaybettireceğini ele almaları önemli. Bu kurumlar en ufak konulara gösterdiği duyarlılığı anayasaya da göstermeli. Böylesine önemli konularda kenarda durmak doğru değil."

Ergün, anayasa paketinin kabulü halinde darbe yapanlar ve yapmaya yeltenenlerin yargılanabileceğine işaret ederek, "İş dünyasını ilgilendiren değişiklikler de söz konusu dolayısıyla iş dünyasının bu tavrı kabul edilemez. Daha aktif olabilirler." dedi.

"İŞ DÜNYASI KARAMSARLIK YERİNE İHTİYATLI İYİMSERLİK İÇİNDE OLMALI"

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük'ü hedef alan "Felaket tellallığı yapıyor." sözleriyle ilgili olarak da "İSO 500 Raporu'na göre kar ve üretim rakamları ortadadır. Türkiye ekonomide çıkışa geçti. Rakamlar bunu doğruluyor. İş dünyası karamsarlık yerine ihtiyatlı iyimserlik içinde olmalı. Kötümser olmayı gerektirecek bir durum yok. Kötümserlik, karamsarlık Türkiye'ye bir şey kazandırmaz." yorumunu yaptı.

"İran'a karşı alınan yaptırım kararının yatırımlara ve alışverişe yansımaları ne yönde olacak?" sorusuna Ergün, "TÜPRAŞ'ın İran'a benzin satışı var. Şu anda ne kadar yapılıyor bilemiyoruz. İster ABD'den ister sınır ülkelerden kaynaklansın biz bu bölgede sorunların ortaya çıkmasını istemiyoruz. Önemli olan uluslar arası kararlar. Biz sorun çıkmasını istemiyoruz." cevabını verdi.


CİHAN



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,609 µs