En Sıcak Konular

Gürsel Tekin şoklarda

24 Ağustos 2010 14:09 tsi
CHP'li Gürsel Tekin, birlikte çay içip dinlediği vatandaşlardan birinin "CHP; Ergenekonu, Kürtlerin düşmanlarını savunuyor" sözleri ile şok oldu.

 Van'da iftardan sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde dolaşarak halkı dinleyen Gürsel Tekin, beraberindekilerle birlikte ara sokaklarda kahvehanelere geçti. Burada vatandaşlarla birlikte çay içip onları dinleyen Tekin, beklemediği bir tepki ile karşılaştı. Vatandaşlardan Zeki Oruk'un, "CHP daha önce bir rapor hazırladı, bu raporun arkasında neden durmadı? CHP'nin raporu hoşumuza gitti, destekledik. Ama bugün çıkmış Ergenekonu savunuyor. Kürtlerin katillerini savunuyor. Kürtlere dokunuyor tabi" dedi.

Halkın taleplerini dinleyen insanlara ihtiyaçları olduğunu da söyleyen Zeki Oruk, "Bu sorunu artık çözün, yarına bırakmayın. Eşitçe, insanca yaşamak istiyoruz. Kimliksiz yaşamak istemiyoruz. Kimliğin yanında aş, ekmek ve huzur olacak. Biz bunları istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Gürsel Tekin ise gülümseyerek, "Ya bir çay içtik bizi döveceksiniz" dedi.

AK Parti Van milletvekillerine olan tepkilerini de Gürsel Tekin'e anlatan Zeki Oruk, Başbakan Erdoğan'ın mitingde halkın gözünün içine bakarak yalan konuştuğunu da öne sürdü. Zeki Oluk, "Başbakan, 'BDP Gülşen Orhan'ı taciz etti' diyor.Taciz etmedi, halkın tepkisidir. Gülşen Orhan'ın bir güne bir gün bu sokaklarda halkın içerisinde gezdiğini görmedim. Ama bugün oy günüdür, gelip halkın içerisinde geziyor" dedi.

"BU KANAMALI COĞRAFYADA CİDDİ SIKINTILAR VAR"

Daha sonra İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin ise, klasik siyasetçiler gibi seçimden seçime dolaşan bir insan olmadığını söyleyerek, "İstanbul'daki Vanlılar ve Güneydoğulu insanlar beni çok iyi tanır. Sadece Van değil, bu kanamalı coğrafyada ciddi sıkıntılar var. İşsizlik, yoksulluk, siyasi ve yaşam sorunu var.Herkesin talebi huzurlu bir ortamda yaşamaktır. Bu yoksulluğa rağmen birinci derecede devletin ivedilikle yapması gereken huzurlu bir ortam oluşturacak. Bu da devletin görevidir, nasıl oluşturacaksa oluştursun" dedi.

Vatandaşın huzur içinde çarşıya çıkması gerektiğini de ifade eden Tekin, "Ateşkesten sonra vatandaş daha zuhurlu çarşıya çıkma imkanı elde etmiş. İkincisi ciddi bir yoksulluk ve işsizlik var. Bu bölgeye devletin ekonomikmen özel şeyler yapması lazım. Sayın Başbakan övünerek anlatıyor, 'Türkiye dünyanın 16. ekonomisine sahip'. Böyle bir ülkede bu sefalet yaşanıyorsa bu da o ülkenin ayıbıdır. Demek ki imkanlar var, kullanamıyoruz" diye konuştu.

"İNŞALLAH BU BARIŞ ORTAMI SAĞLANIR, İNSANLAR HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAR"

İki kuşak bulunduğunu ve bunlardan yaşıtı olan kuşakların daha hoşgörülü olduğunu ifade eden Gürsel Tekin, "Bizim alt kuşağımız çok da hoşgörülü değildir. Çünkü alt kuşak birazda acıların içinde büyüyen bir kuşaktır. İnşallah bu barış ortamı sağlanır, insanlar huzur içerisinde yaşar. Hiç kimse öyle bölünme panoramayası içerisinde değil, herkes birlik ve kardeşlik içerisinde yaşamak istiyor" ifadelerini kullandı.

CHP olarak iktidar olduklarında çok şey yapacaklarını söyleyen Gürsel Tekin, "Genel Başkanımız Van'a geliyor. Genel Başkanımız önemli mesajlar verecek, ona inanıyorum. Buradaki sorunları çok iyi biliyor. Yeni bir çalışma yapılıyor. Arkadaşlarımız bölgede bir çalışma yapıyor. Önümüzdeki günlerde o çalışmayı da kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

"NE YAZIK Kİ HİÇBİR AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SOKAKTA GEZEMİYOR"

AK Parti Van milletvekillerini de eleştiren Gürsel Tekin, "Halkın seçmiş olduğu milletvekilleri, hangi siyasi partiden olursa olsun eğer bu sokakları özgürce yaşayamıyorsa, sadece Ankara'da oturup ta oralardan talimatla siyaset yapıyorsa Türkiye'de siyaset bitmiştir demektir. Ben isterim ki o milletvekilleri de bu sokaklarda insanların içerisinde oturup, hiç kimse kimseyi yemez, kimse kimseye hakaret etmez. Sadece soru soracak. Vatandaşın soru sorma hakkı var, onlarında cevap verme hakkı var. Görüyorum ki ne yazık ki hiçbir AK Parti milletvekili sokakta gezemiyor" şeklinde konuştu.

"Referandum sürecinden sonra CHP yönetiminde köklü bir değişiklik olacağı söyleniliyor?" Sorusunu ise Gürsel Tekin cevaplamadı.

Tekin, vatandaşlarla yaptığı görüşmenin ardından konakladığı otele geçti



Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,640 µs