En Sıcak Konular

Toplu Görüşme'nin 3. turu başladı

24 Ağustos 2010 14:04 tsi
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığında, Kamu İşveren Kurulu ile kamu görevlileri sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmenin üçüncü turu Başbakanlık Merkez Bina'da başladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin, kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarında yapmayı öngördüğü artışı bugün masaya getirmesi gerektiğini söyledi.

Gündoğdu, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, bugün sendikal hak ve çalışma hayatına yönelik talepler ile hizmet kollarının sorunlarının ele alınacağını söyledi.

Geçici ve sözleşmeli çalışanların durumu, özelleştirme uygulamaları gibi önemli konuları değerlendireceklerini dile getiren Gündoğdu, bütün bu gündemin 1 günde konuşulmasının yeterli olmadığını ifade etti.

''Artık hükümetin bugün mali haklarla ilgili önerisini masaya getirmesi lazım'' diyen Gündoğdu, 28 Ağustosta rakam getirilerek ''evet'' ya da ''hayır'' demelerinin beklenmemesi gerektiğini vurguladı.

Gündoğdu, ''Bu bir referandum değil. Pazarlık edeceğimiz konular var. 'Evet' ya da 'hayır' dememizin beklenmesi haksızlık olur. Sayın Bakanın masaya rakam getirmesi lazım'' dedi.

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL BAŞKANI

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da görüşme gündeminin Bakan Yazıcı tarafından tek taraflı belirlendiğini savunarak, bu tavrı kınadıklarını söyledi.

Görüşme takvimi daraltılarak kamuoyu oluşturmalarının engellendiğini öne süren Akyıldız, sendikal hak ve çalışma hayatına yönelik talepler ile hizmet kollarının sorunları gibi önemli konuların 1 güne sıkıştırılmasını anlamakta güçlük çektiklerini ifade etti.

Bugün bu gündem maddelerinin yetiştirilmesinin mümkün olmadığını belirten Akyıldız, gündemin yeniden gözden geçirilmesini isteyeceklerini bildirdi.

Akyıldız, ''Henüz kamu çalışanlarının hiçbir sorununu konuşma, tartışma, değerlendirme fırsatımız olmadı. 14 gün yatıp, sadece 1 gün kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarını konuşmamız beklenmesin.

Yasada 15 gün var. Sayın Bakan olmayan yetkisini kullanarak gündemi sıkıştırmak istemektedir. Kamu çalışanlarının sorunlarını kamuoyu gündeminden çıkarmak istemektedir. Bu konudaki ısrarımızı sürdüreceğiz'' diye konuştu.



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,209 µs