En Sıcak Konular

Almanya'da yardım çağrısı: Her sakallı Taliban değil

24 Ağustos 2010 13:44 tsi
Selin vurduğu Pakistan'da evsiz kalan milyonlarca insan zor şartlar altında hayatını sürdürmeye çalışırken, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, vatandaşlarına ikinci kez yardım çağrısında bulundu.

Federal Hükümetin şimdiye kadar toplam 40 milyon Euro yardımda bulunduğu, ancak sel felaketi mağdurlarının daha fazla yardıma ihtiyacı olduğu bildiriliyor. Alman Bakan, "Asıl sorun şimdi başlıyor." sözleriyle Pakistan'daki durumun daha kritik hale gelebileceğine dikkat çekti. "Mağdurların yardım alma hakları var." diyen Westerwelle, Almanya'nın bu tür acil durumlarda yardımsever olduğunu göstermesi gerektiğini söyledi.

İçecek temiz su sorununa dikkat çeken Bakan Westerwelle, mağdurlara acilen yardım edilmesi gerektiğini yineledi. Sel bölgesine giden Federal Hükümetin İnsan Hakları Yetkilisi Markus Löning (FDP), Pakistan hükümetinin felakette üzerine düşen görevi yapmadığı şeklindeki iddialara, "Pakistan yönetimi doğru yolda." diyerek cevap verdi. Löning, Pakistanlı yetkililerin ilk başta felaketin büyüklüğünün farkına varamadıklarını, ancak şimdi ordunun ve devletin sel kurbanlarına yardımcı olmak için oldukça güzel organize olduğunu ifade etti. Bölgedeki durumu yerinde inceleyen Löning, Federal Hükümetin bağışladığı 40 milyon Euro'nun asla yetmeyeceğine vurgu yaparak vatandaşlardan bağış yapmalarını talep etti. Löning ayrıca, bağışların mutlaka ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirterek Almanların endişelerini gidermeye çalıştı. Sel felaketinin ardından Alman medyasında yayınlanan geniş haberlerin ve yetkililerin yaptığı çağrıların, ilk başta az olan bağışların miktarının giderek artmasını sağladığı kaydedildi. Bu arada Pakistan hükümeti, selin vurduğu bölgenin yeniden yapılandırılması için 12 milyar Euro'ya ihtiyaç olduğunu ve 20 milyon vatandaşın selden doğrudan veya dolaylı olarak etkilendiğini açıkladı.


HER SAKALLI TALİBAN MI?

Alman halkının Pakistan'da yaşanan sel felaketi karşısında duyarsız kalması karşısında Almanya' nın en büyük tıbbi yardım kurumu Action Medeor yönetimi de halka daha duyarlı olma çağrısında bulundu. Kurumun genel başkanı Berndt Pastors "Alman halkı yaşanan felakete halen seyirci kalmakta. Bölge insanına önyargıyla yaklaşılıyor. Her sakallıyı Taliban veya terörist olarak göremeyiz. Haç Hristiyanlar için ne kadar kutsalsa, sakal da Müslümanlar için o kadar kutsaldır. Kimse görünümü yüzünden dışlanamaz. Pakistan'da yüzyılın felaketi yaşanıyor. Bu felaket Pakistan' ın yıllarca geri kalmasına sebep olacak. Bu drama seyirci kalamayız." dedi. Alman halkının tatil ülkelerinde felaket olduğu zaman yardımda geri kalmadığını hatırlatan Pastors, "Alman halkını, Pakistan'a da yardım etmeye çağırıyoruz. Hayatta kalma mücadelesi veren Pakistan halkının yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz." dedi.

 
cihan



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,965 µs