En Sıcak Konular

CHP'de 'evet' istifası ve AK Parti'ye katılım

24 Ağustos 2010 13:23 tsi
CHP'li meclis üyeleri, referandumda 'evet' demek için partiden istifa etti.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Günyüzü Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleri, referandumda 'evet' demek için partiden istifa etti. Üyeler, bundan sonra siyasete AK Parti'de devam edeceklerini duyurdu.
Referanduma sayılı günler kala muhalefet partilerinin 'hayır' ısrarına rağmen parti tabanlarından 'evet' için istifalar devam ediyor. Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Günyüzü Belediyesi'nin CHP'li iki meclis üyesi, referandumda 'evet' oyu kullanmak için istifa ettiklerini açıkladı.

İstifa eden meclis üyesi Sadık Taşkıran, CHP'nin referandumda takındığı tavrın yanlış olduğunu ve demokrasi anlayışıyla bağdaşmadığını söyledi. Bu nedenle partiden istifa ettiğini anlatan Taşkıran, "CHP'nin referandum politikası yüksek demokrasi anlayışına ters düşmektedir. Millete hesap verme sorumluluğunda olmayanların siyasetini izlemektedir. Bu yüzden ülkenin geleceği açışından bu siyaseti destekleyen biri olmak istemiyorum. Bu vebali taşımak istemiyorum. Referandumda 'evet' oyu kullanmak için istifa ediyorum." dedi.

Alaattin Bertan ise 12 Eylül referandumunun Türkiye'nin demokratikleşmesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, CHP'yi eleştirdi. Alaattin Bertan, CHP'nin izlediği politikaların yanlış olduğunu kaydettiği konuşmasında şunları söyledi:

"CHP, referandum konusunda yanlış bir politika izlemektedir. Daha ileri bir demokrasi için referandumda 'evet' oyu kullanacağım. Bu yüzden de CHP'de siyaset yapma imkânı kalmamıştır. Partimden istifa ediyorum." diye konuştu.

CHP'den istifa eden iki meclis üyesi, istifalarında AK Parti'nin hem Türkiye hem dünya siyasetinde izlediği doğru politikaları takdirle karşıladıklarını belirttiler.

CİHAN

 



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,603 µs