En Sıcak Konular

Sermet Erkin: Geleceğimiz için 'evet'

24 Ağustos 2010 12:09 tsi
Türkiye'nin en ünlü illüzyonisti Zati Sungur'un ilk ve tek talebesi Dr. Sermet Erkin, anayasa değişikliği referandumunda "evet" oyu kullanacağını söyledi.

Mahalle baskısından korkmadığını, Türkiye'nin aydınlık geleceği için darbe dönemlerinin kapanması gerektiğini belirtti.

Mevcut Anayasa'yı tencerenin dibine benzeten Erkin, "Bu anayasa değişikliği, en azından 8 Mart muhtırası ve 12 Eylül darbesinin temizlenmesi için bir fırsattır. Bunu şöyle anlatabilirim. Siz şimdi bir yemek yapıyorsunuz. Tencerenin dibini pilav tutmuş ve yanmış. Bunu yıkamadan yeni bir yemek yapabilir misiniz? Bunun için ne yapmamız gerekiyor? Tencerenin dibini kazımak ve temizlemek zorundayız. Eğer tencerenin dibini temizlemezsek, bulaşığı yıkamazsak, yeni bir yemek yapamamız mümkün değil. Onun için ben yeni anayasa değişikliğine 'evet' diyorum." şeklinde konuştu.

Değişikliğin öneminin halka çok iyi anlatılmadığını da vurgulayan illüzyonist Dr. Erkin, bu konuda daha profosyonel çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Halkın kafasının siyasi polemikler sebebiyle karıştığını, bu sıkıntının aşılması halinde "hayır" demek için bir gerekçe kalmayacağını savunan Erkin, "Halka niçin 'evet' denmesi gerektiğini anlatmak zorundayız. Ben ondan yanayım, çünkü halk, 'evet'in ne olduğunu anlarsa 'hayır' demeyecektir. Matematiği çözerseniz, toplamayı bilirseniz, çarpmayı öğrenirseniz kalkıp da parmak hesabı yapar mısınız? Yapmazsınız. Onun için ben halka, yeni anayasa paketinin çok iyi anlatılamadığını düşünüyorum." dedi.

İllüzyon gösterisinin bir sihir olmadığını ifade eden Sermet Erkin, "İllüzyon, hayal oyunudur. Ben de halkımıza diyorum ki 'evet'le birlikte inanın hayalleriniz gerçekleşecek, çünkü insanlar, yaşadıkları ve yaşamak isteyecekleri dünyanın hayallerini görür. Hayallerini kendi paralellerinde doğru bir zemine ulaştırmak istiyorlarsa 'hayır' dememeliler. İşin özü bu ama anlatma noktasında siyasi bir tıkanma var." diye konuştu.


SERMET ERKİN KİMDİR?

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 1957 yılında doğdu. Henüz ilkokuldayken tanıştığı Zati Sungur'un ilk ve tek öğrencisi olarak, illüzyonistliği meslek olarak seçti. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Bölümü'nden mezun oldu ve doktora yaptı. Toplam 226 il ve ilçede gösteriler sergiledi. Halen "Hokkabazlık" adlı Osmanlıca bir kitabı günümüz Türkçe'sine çevirme çalışmalarına devam ediyor. Evli olan sanatçının, İsmail Sermet ve Piraye Nazlı isimli iki çocuğu var.
 
cihan



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs