En Sıcak Konular

Darbede babası öldürülen esnaftan 'evet' çağrısı

24 Ağustos 2010 11:12 tsi
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 12 Eylül 1980 darbesinde babası öldürülen Ahmet Çuhadar, 12 Eylül'deki referandum için 'evet' çağrısı yaptı.

Kadirli'de yılardır esnaflık yapan Ahmet Çuhadar,1980'de akşam namazından evine dönen babası ve iki arkadaşının silahlı kişiler tarafından sokak ortasında öldürüldüğünü söyledi.

Kendisinin 16 yaşındayken bu olaydan sonra çeşitli karakollarda işkence gördüğü ve hapse girdiğini kaydeden Çuhadar, o günleri şöyle anlattı: "Akşam namazından çıkıp eve giderken, arkamızdan gelen birkaç kişi ateş ederek babamı ve yanındaki iki arkadaşını öldürdü. Bu olaydan sonra ben de 16 yaşımda çeşitli karakollarda işkence gördüm. Cezaevlerinde yattım.İnsanlar çırıl çıplak edilip işkence görüyorlardı. Tuz torbaları ile dövülüp falakalara yatırılıyordu. İnsanlarımızın barışa, sağduyuya ihtiyacı olduğu bir dönemde, katledildiği, feryatların yükseldiği bir ortamda yaşıyorduk. O dönem, ülkemiz açısından çok kötü bir dönemdi. Babamın öldürülmesinde yapanları değil de yaptıranları sorumlu tutuyorum."

Çuhadar, "Geçmişte babamı öldürenler 'kontrgerilla' diye hitap edilen bugünkü "Ergenekon terör örgütü"dür.Örgüt, hala ülkemizi karıştırmaya çalışıyor. Ülkemizde artık gizli bir el istemiyoruz. Tertemiz pırıl pırıl bir kapının açılmasını istiyoruz. Bunu 12 Eylül'de başaracağımıza inanıyorum. Vereceğimiz her 'evet' çok büyük değer taşıyor. Bu öylesine bir referandum değil. Ülkemizin geleceği için kendimizi feda edecek insanlarız. Gelecek nesiller için referandumda herkesin evet demesi gerekir." dedi.

Önümüzdeki referandumda insanların ellerini yüreklerine basarak tercihlerini yapmalarını isteyen Çuhadar, ülkede bir daha darbe yaşanmaması için 'evet' oyu verilmesi gerektiğini söyledi.

Geçmişte ülkücü ve devrimci idealleri olan insanların birbirine düşürüldüğünü anlatan Çuhadar, "O dönemde hiç düşmanlığı olmayan insanlar birileri tarafından birbirlerine düşürüldüler. Biz binlerce yıllık tarihimizde nice devletler kurmuş bir milletin evlatlarıyız. Sağcısı-solcusu tüm insanlar bir araya gelerek ellerini yüreklerine koyup referandumda 'evet' demeleri gerekiyor. Parti gözetmeye gerek yok. Ben AK Parti'li değilim farklı bir partidenim ama referandumda 'evet' diyeceğim."şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,471 µs