En Sıcak Konular

PKK tehdidini BDP ile yolladı

24 Ağustos 2010 08:49 tsi
PKK tehdidini BDP ile yolladı

BDP'nin referandumu boykot kararının yönünü değiştirecek sivil inisiyatife, BDP üzerinden PKK tehdidi geldi.

Diyarbakır'da 14 STK'nın referandumda "evet"e destek vermesini BDP Genel Başkanı Demirtaş, "ahlaksızlık" olarak niteledi ve uyardı.Ensarioğlu ise "Sıkışınca hain ilan ediyorlar. Ağırlığımızı görecekler" yanıtını verdi.

BDP'nin referandumu boykot kararının yönünü değiştirecek sivil inisiyatife, BDP üzerinden PKK tehdidi geldi. Referandumda "evet" diyeceklerini açıklayan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'nun başı çektiği 14 sivil örgüte "yaptığınız ahlaksızlık" mesajı iletildi ve durumlarını gözden geçirmeleri gerektiği hatırlatıldı. Oda başkanlarının BDP desteği ile seçildiği ima edilerek, önümüzdeki dönem için uyarıda bulunuldu. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Siz, Diyarbakır'ı temsil etmiyorsunuz" sözlerine ise yanıt gecikmedi. Ensarioğlu, "BDP, benden olmayan bertaraf olur diyor. Sıkışınca insanları etkisizleştirmek için hain ilan ediyorlar. Ağırlığımızı görecekler. Bunun hesabını soracağız" dedi.

AHLAKSIZLIK SUÇLAMASI
Doğu ve Güneydoğu'da, sivil örgütlerden arka arkaya gelen referanduma "evet" çağrısı, PKK'yı kızdırdı. Örgütün, tepkisini ise BDP dışa vurdu. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, önceki gün yaptıkları açıklamada, 14 sivil örgütün görüşünün sadece kendilerini bağladığını, Diyarbakırlıların görüşünü yansıtmadığını savundu. Demirtaş, referanduma "evet" diyen sivil örgütlere şu sözlerle yüklendi: "Bu 14 sivil toplum kuruluşunun referanduma dönük kararının Diyarbakır halkının genel görüşü ve sesiymiş gibi yansıtılması ahlaksızlıktır. Bunların Ankara'da neyin pazarlığını yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Bunların tek derdi seçimlerde milletvekili olmaktır."

"BENDEN OLMAYAN HAİN"
Demirtaş'ın, ağır sözlerine aynı sertlikte yanıt verildi. Referandumda "evet" diyen sivil örgütlere öncülük eden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ensarioğlu, "Eski alışkanlıkları var. Sıkıştıkları anda insanları etkisizleştirmek için hain ilan ediyorlar. BDP'nin bu tavrı 'benden olmayan bertaraf' olur yaklaşımından başka bir şey değil" diye konuştu. Ensarioğlu, şöyle devam etti: "Ben bir Diyarbakırlı olarak Diyarbakır halkını temsil etmiyorum da Elazığlı Demirtaş, Tuncelili Aysel Tuğluk, Nevşehirli Akın Birdal mı temsil ediyor. Diyarbakır milletvekilleri bile buralı değil. Referandumda bunun cevabını tek tek vereceğiz."

"TALİHSİZLİK"
Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu ise BDP'nin üslubunu "talihsizlik" olarak niteledi ve "Kendi içimizde demokrasiyi işletmek, çoğulculuğa saygı göstermek durumundayız. Demokrasiyi kendi içinde işletmedikçe demokrasiyi yakalamaları olanaklı değil. Kürt siyasetinin temel sorunu da bu. Sayın Demirtaş, Başbakan'ın 'bitaraf olan bertaraf olur' sözünü eleştiriyor ama kendisi daha da ötesine geçiyor" dedi.

sabah



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,474 µs