En Sıcak Konular

Sarıkaya’ya Meclis’te iş teklif ettim

24 Ağustos 2010 08:27 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HSYK tarafından meslekten atılan Şemdinli Savcısı’na müşavirlik teklif ettiğini ancak ‘büyüklük’ edip reddettiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,referandumçalışmaları kapsamında gittiği Kırşehir’de neden ‘evet’ denilmesi gerektiğini anlatırken,HSYKtarafından meslekten atılan Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya’yla ilgili bugüne kadar gizli kalmış bir gerçeği açıkladı. HSYK’nın ihraç kararının ardından o dönem Meclis Başkanı olan Arınç, aracılar vasıtasıyla Ferhat Sarıkaya’ya “Gel Meclis Hukuk müşaviri ol” teklifi göndermiş. Ancak Sarıkaya, bu teklife balıklama atlamak yerine reddetmiş. “Başka Ferhat Sarıkaya’lar mesleğinden atılmasın, onlara zulmedilmesin diye çalışıyorum” diyen Arınç, Sarıkaya olayını şöyle anlattı:

“Ben Ferhat Sarıkaya’ya sahip çıktım. Hiç kimse ona iş vermeyi, hiç kimse onunla ilgilenmeyi, cesaret verici bulmadı. Çünkü o her şeyden mahrum bir hale gelmişti. Haber gönderdim, kendisini şu ana kadar hiç görmedim, yeminle söylüyorum. Ama yaptığı iş onurlu bir işti, ona karşı meslekten atılması da çok kötü bir cezaydı, maalesef zulümdü. Dedim ki ‘ben Meclis Başkanıyım, gelsin ona Mecliste iş vereceğim. Hukuk müşaviri yapacağım’ dedim. Büyüklük buradadır, haber gönderdi bana ‘çok teşekkür ediyorum, hiç böyle bir şey düşünmüyorum. Ben konuşmayacağım. Evet böyle bir zulüm ve haksızlık yapıldı, ben kaderime razıyım’ dedi. Başkası olsa balıklama atlardı, koşar gelirdi ama bu asil insan.” 

star



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs