En Sıcak Konular

Can'a göre kopan gürültünün nedeni...

24 Ağustos 2010 08:22 tsi
Can'a göre kopan gürültünün nedeni... 
Osman Can, yeterli olmasa da 12 Eylül'de yapılacak referandumda oylanacak anayasa değişikliğine destek vereceklerini söyledi.

EskiAnayasa Mahkemesi Raportörü ve Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Doç. Dr. Osman Can, anayasa değişikliği çalışmaları sırasında "değişiklikleri bu meclis yapmasın" tavrının ortaya çıktığını hatırlatarak, "Yeni bir darbe yapılmasını mı bekleyeceksiniz." diye sordu. Can, yeterli olmasa da 12 Eylül'de yapılacak referandumda oylanacak anayasa değişikliğine destek vereceklerini söyledi.

Can, Anayasa Değişikliğine Evet Platformu'nca düzenlenen "Anayasa değişikliği ve referandum" konulu konferansa katıldı. Can, Seyhan Kültür Merkezi'ndeki konferansta, 12 Eylül'de halk oyuna sunulacak değişiklikleri madde madde anlattı. Anayasa değişikliğinin şu an için büyük gürültü kopardığına dikkat çeken Can, "Bu anayasa değişikliğininAKPmutfağında hazırlandığı söyleniyor ancak bu değişikliklerine fikirleriyle projeleriyle raporlarıyla katkı sağlayan sivil toplum örgütleri ve aktörler var ki bunlara AKP mutfağı diyemezsiniz. Bunun içinde sosyal demokrat etkiler, liberal etkiler, bunun içinde Avrupa Birliği değerlerini temsil eden etkiler vardır." dedi.

Bu rapor ve projelerin anayasa değişikliğine yeterli bir şekilde yansımadığana da dikkat çeken Can, şunları kaydetti: "Oldukça yetersiz ama bütün bunlara rağmen bir katkısı olduğunu da söyleyebiliriz. Çok ciddi bir gürültü koparmış durumda şu an. Biz de bu anayasa değişikliğini hem kişisel olarak hem de bir sivil toplum örgütü olarak yetersiz ama, karşımızda duranın12 Eylülanayasası olduğunu bildiğimizden dolayı desteklenmesi gereken bir değişiklik olduğunu söylüyoruz."

Anayasa değişikliği için değişik tarihlerde de gürültü koptuğunu anlatan Can, "Niye gürültü kopuyor. Nedir değişen, değişen nokta asker sivil ilişkileri, askeri yargı sivil yargı ilişkisi, geçici 15. maddenin kaldırılması, çok daha önemlisi yargı konusu. İşte kıyamet orada kopuyor. Daha önçe de iki kez kıyamet kopmuştu. Benzer tartışmalar yaşanmıştı."
Anayasa değişikliğinin onaylanması durumunda 9 boyutta topluma katkısı olacağını bildiren Can, en önemli maddelerden birinin de Ordu'dan atılanlara yargı yolunun açılması olduğunu sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 1,073 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,451 µs