ağır ithamlar | " /> ağır ithamlar | "/>

En Sıcak Konular

Şamil Tayyar'dan Avcı'ya ağır ithamlar

24 Ağustos 2010 08:01 tsi
Şamil Tayyar'dan Avcı'ya ağır ithamlar 

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanifi Avcı'nın yazdığı kitap gündemdeki yerini koruyor. Star gazetesi Ankara temsilcisi Şamil Tayyar iddialar için 'Hodri meydan' demişti. Tayyar, Avcı'yı canlı yayında tartışmaya çağırdı.

Ülke TV'de Sıradışı programına katılan Şamil Tayyar, Hanifi Avcı'nın yazdığı yazdığı 'Haliç'te Yaşayan Simonlar. Dün Devlet, Bugün Cemaat' kitabı için bugün köşesinde 'Hodri meydan' demişti..

Şamil Tayyar,  Hanefi Avcı'nın daha önce Ergenekon ile ile ilgili ifadeye çağırldığını ancak mahkeme heyetini şaşkınlığa uğratan bir tavır sergilediğini söyledi.

Şamil Tayyar, Hanefi Avcı'nın şu anda cezaevinde olan Emin Arslan ile arkadaş olduğunu, Emin Arslan'ın Sakarya'da var olan operasyonda bilgi sızdırdığı gerekçesiyle soruşturma geçirdiğini bunun sonucunda tutuklandığını belirtirken Sakarya'da operasyon yapan ekibin de Hanefi Avcı'nın yanındaki ekip olduğunu dile getirdi. Tayyar, Hanefi Avcı'nın koromaya çalıştığı emniyet müdürlerinin AK Parti'yi kapatmaya yönelik belge hazırladığını bu belgelerin de Yargıtay'ın raflarında beklediğini söyledi.

Şamil Tayyar, Hanefi Avcı'nın 2005 yılında koltuğundan alındığını, koltuğundan alınma gerekçesi olarak da Abdulkadir Aksu'nun oğlu yüzünden görevden alındığını söylediğini ancak buna rağmen istifa etmek yerine başka bir göreve gitmeye razı olduğunu bugün ise çok farklı bir kitapla ortaya çıktığını söyledi.

Şamil Tayyar,  Dursun Çiçek,  Saldıray Berk ve  İlhan Cihaner ile birlikte islami cemaatler üzerine bir baskı ve araştırma furyası yaptırıldığını,  daha sonra medyada emniyet içinde cemaatçiler var kamouyunun oluşturulmaya başlandığını bunun sonucunda bir emniyet müdürünün görevden alındığını anlattı. Tayyar, cemaatçi iddialarından sonra emniyet içinde Hanefi Avcı'nın önerdiği ekibin atamalarının yapıldığını ileri sürdü.

Şamil Tayyar,  Hanifi Avcı'nın Ergenekon iddiasına inanmadığını buna karşın cemaatleşmeyle ilgili iddialarda bulunduğunu bunun için de elinde belge olmadığını açıkladığını hatırlattı.

Şamil Tayyar,  Dursun Çiçek'in balyoz planı ile Hanefi Avcı'nın yaptığının arasında hiçbir fark olmadığını savundu.

Şamil Tayyar, Hanifi Avcı'nın arkadaşı olan bazı emniyet müdürlerinin soruşturma geçirdiği bazılarının da tutuklu olduğunu kendisi hakkında da soruşturma yürütüldüğünü alel acele böyle bir kitap hazırlanarak  Avcı'nın kendisine yönelik soruşturma yürütenleri zora düşürmeye çalıştığını ileri sürdü.

haber7



Bu haber 1,298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,592 µs