En Sıcak Konular

'Büyük hayal kırıklığı yaşayacaklar!'

23 Ağustos 2010 16:32 tsi
Eski DP Genel Başkanı Soylu: '28 Şubat bin yıl sürecek diyenler hayal kırıklığı yaşayacak...'

Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, 28 Şubat bin yıl sürecek diyenlerin 12 Eylül'deki referandumda hayatlarının en büyük hayal kırıklığını yaşayacağını söyledi.
Anayasa Değişikliğine Evet Platformu tarafından Adana'ya davet edilen Soylu, Seyhan Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa katıldı. Anayasa değişikliğine neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlatan Soylu, sadece 145. madde için bile milyon kere 'evet' diyeceğini kaydetti.

Sivil asker ilişkilerini denetleyen 145. maddenin olması durumunda Türkiye'de hiçbir zaman darbe ve muhtıranın yapılamayacağını anlatan Soylu, "Cunta eylemi kışlanın içinde olacaksa bir cumhuriyet savcısının 'siz devletin düzenini bozmaya çalışıyorsunuz, siz ne yapıyorsunuz' diyerek onları alıp yargılayabileceği, hukukun önüne getirebileceği, asker sivil ilişkilerini denetleyen, sivilin askeri mahkemede yargılanmasını engelleyen anlayış 1960'ta olsaydı, 1971'de olsaydı, 1980'de 28 Şubatta 27 Nisanda olsaydı, Türkiye'de ne darbeler olurdu ne de muhtıra verilirdi. 25 maddeyi bir kenara bırakın sadece 145. madde için bir daha T0rkiye'de darbelerin olmamasını temin edebilmek için; darbeleri ben önleyemem, darbeleri siyaset önleyemez, darbeleri siz önleyemezsiniz. Bizim hukuktan başka sığınacak limanımız yoktur. Darbeleri ancak ve ancak hukuk önler. Bu anayasanın 145. maddesindeki değişiklik için bu anayasa değişikliğine bir milyon kere evet derim ben." şeklinde konuştu.

Birilerinin Türkiye'yi küçük bıraktığını, sadece bir avuç insanın yönetimiyle karşı karşıya bıraktıklarını ifade eden Soylu, "Bu kişiler ülkemizin insanlarını korkutarak, sindirerek, onu bir şekilde tahakküm altına alarak, provokasyonlarla, bir takım tezgahlarla onu yönetimden uzaklaştırarak ülkenin yarınlarında bu milleti bir kanara bırakalım ülkeyi biz idare edelim diyen bir mantık içerisindedirler. Onun için denmiştir ki 28 Şubat bin yıl sürecektir. Allah şahittir ki, bu Adana şahittir ki, 12 Eylül akşamı 28 Şubat binyıl sürecek diyen insanlar, hayatlarının en büyük hayal kırıklığıyla karşı karşıya kalacaklardır. Çünkü bu millet sağduyusuyla ferasetiyle bu meseleyi kökünden halledecektir." diye konuştu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu Türkiye Futbol Federasyonu'na benzeten Soylu şöyle devam etti: "Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini üç büyükler dediğimiz Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray seçse haksızlık olmaz mı? Federasyonu süperliğin diğer takımları, 1 ve 2. Lig hatta amatör ligler ve hakemler bunların yanında sporcular seçiyor. HSYK'yı Türkiye'de bulunan 12 hakim ve savcı değil de Danıştay'daki ve Yargıtay'daki 300 hakim ve savcı seçiyor. Yani futbol federasyonunun sadece 3 büyük takımın seçmesi gibi. Bu adalet midir? Dünyanın hangi modern ülkesinde var. Böyle olunca ne olacak HSYK, Yargıtay ve Danıştay'ı, Yargıtay ve Danıştay HSYK'yı seçecek al gülüm ver gülüm şeklinde bir adalet mekanizması oluşturulacak. İnsanlar ideolojilerine göre sınıflandırılacak. Davalar ideolojilere göre sınıflandırılacak. İşte buna son verecek bu referandum. Parlamento hem HSYK'da hem de Anayasa Mahkemesinde bir temsil yeteneğini ortaya koymalıdır. "

Türkiye'de Günsazak'ın öldürülüşünün ertesinde Çorumda, Hamido'nun öldürülmesinin ardından Malatya'da, rahip Santora, Hrant Dink cinayetinde insanları birbirine düşürmek isteyenlerin milletin yönetimde olmasını engellemek için ellerinden geleni yaptığını vurgulayan Soylu şunları söyledi: "Onların derdi bu anayasa için AK Parti değildir, siyasette değildir. Sadece istismar alanları orasıdır. Sadece 1961 anayasasının ve 1982 anayasasının, bizi akilbali görmeyen, vesayeti üzerimize koyan bizi reşit görmeyen sisteminin özüne dokundurtmak istemiyorlar. Vallahi de Billahi de 12 Eylül akşamı 1961 anayasasının da 1982 anayasasının da ruhuna da özüne de bu millet dokunacak. Hem de sonuna kadar dokunacak."

Konuşmasının ardından platform üyeleri Soylu'ya Adana'nın simgelerinden Büyük Saat ve Merkez Camii'nin resminin bulunduğu mini bir halı hediye etti. (CİHAN)

 



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,295 µs