En Sıcak Konular

Öğretmen adaylarını bekleyen tehlike

23 Ağustos 2010 15:44 tsi
KPSS'den yüksek puan alan 9 çift daha olduğu idda edildi. Kopya çektikleri iddiasıyla kimlik bilgileri forumlarda yayınlanan öğretmen adaylarını ise büyük tehlike bekliyor.

KPSS sınav sonuçlarıyla ilgili kopya iddiaları devam ederken, birçok adayın kimlik bilgileri çeşitli forumlarda ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinden sadece T.C kimlik numarasıyla öğretmenlik başvurusu yapılabilmesi çeşitli sorunlar da doğuruyor.

Kimlik bilgileriyle YSK’dan adres bilgisi bulunabilirken, ÖSYM’nin sıralaması için kullanılan kullanıcı adı ve şifre de elden ele dolaşıyor.

TEHDİT MESAJLARI VAR

Yüksek puan aldıkları gerekçesiyle kopya çektikleri iddia edilen adayların Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesindeki başvuru sayfalarının görüntüleri alınarak sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılırken, bu paylaşımların altına da bu kişilere yönelik tehdit içerikli mesajlar yayınlanıyor.

BÜYÜK TEHLİKE!

Yine bu kişilerin her türlü iletişim bilgisi açıkça ortaya konuluyor. Bu kimlik numaralarıyla öğretmen adayların yerine tercih yapılabileceği gibi, tercihlerinde değişiklik yapmak da mümkün görünüyor.

ADRESLER DE ÖĞRENİLEBİLİYOR

Kişilerin T.C kimlik numaralarıyla Yüksek Seçim Kurulu’nun web sitesinde giriş yapılarak oturdukları adresler de tespit edilebiliniyor.

SIRALAMALAR ELDEN ELE DOLAŞIYOR

ÖSYM’nin sitesinde kurum ve kuruluşlar için oluşturulan bilgi dağıtım alanının kullanıcı adı ve şifresi de elden ele dolaşmaya başladı. Bu kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıldığında tüm sıralamayı görebiliyorsunuz.

BAŞARILI ÇİFTLER

Evli bir çiftin sınavda eğitim bilimlerinde tüm soruları yapması ve tam puan almaları dikkat çekerken bu şekilde toplam 9 çift olduğu ortaya atıldı.

L.Ç ve S.Ç’nin ardından evli olduğu iddia edilen çiftlerin eğitim bilimlerinden yaptıkları sorular ve KPSS 10’dan aldıkları puanlar şöyle: H.A 119 doğru 1 yanlış 95 puan; S.A 119 doğru 1 yanlış 97,550 puan. M.S 116 doğru 3 yanlış 91 puan eşi M.S 113 doğru 3 yanlış ile 90 puan. R.Y 120 doğru ile 94 puan; eşi Z.Y 120 doğru ile 93 puan. A.Ç116 doğru 4 yanlış ile 85 puan; İ.Ç 119 doğru 1 yanlış ile 95 puan. A.Ö 111 doğru 3 yanlış ile 92 puan; eşi E.Ö 117 doğru 3 yanlışla 92 puan. N.S 120 doğru ile 93 puan; eşi A.S 120 doğruyla 93 puan aldı.

(Haber 7)



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs