En Sıcak Konular

CHP’li Kart: Başbakan korkak bir Başbakan’dır

23 Ağustos 2010 15:18 tsi
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı korkaklıkla suçlayarak, “Başbakan Erdoğan milli iradenin istismarını yapan bir Başbakandır. Başbakan, daha ötesini söyleyeyim korkak bir Başbakan’dır. Suçlu bir Başbakan

CHP’nin miting düzenlemeyeceği Diyarbakır’da, 12 Eylül referandumu ile ilgili milletvekilleri çalışma yürütmeye başladı.

CHP milletvekilleri Atilla Kart, Vahap Seçer, Güral Ergin, partilerinin miting yapmayacağı Diyarbakır’da 12 Eylül referadumuyla ilgili çalışma başlattı. MYK üyesi Mahmut Duyan ile birlikte CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer’i ziyaret eden milletvekilleri, burada basın toplantısı düzenledi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasıyla ilgili vatandaşı yanılttığını ileri sürdü. Kart, şunları söyledi: “Geçici 15’inci maddeyi kaldırmak başlı başına bir çözüm değil. Çünkü geçici 15’inci maddenin zaman aşımına yol açtığı, af getirisi olduğu ve sorumsuzluk getirdiği tartışmaları var. Bu maddeyi kaldırdığınız zaman 12 Eylül’ü yapanların yargılanmasının önünde hukuki anlamda bir belirsizlik var. Biz CHP olarak, darbelere gerçekten karşı olan siyasi parti olarak dedik ki, darbe girişimleri insanlık suçudur. Darbe suçlarında zaman aşımı olmaz diyerek bir önerge hazırladık. Benzeri, önergeyi BDP de hazırladı. Bunları çıkıp anlattık. Ama bu önergemiz AKP’nin Başbakan Erdoğan’ın kalkan elleriyle reddedildi. O zaman hangi 12 Eylül’le hesaplaşmaktan söz ediyorsunuz? Sen Başbakan olarak halkı kandırıyorsun, yanıltıyorsun. Aslında 12 Eylül’le ilgili yargılama yapılmayacağını Adalet Bakanı da söyledi. Şu haliyle hiç bir yargılama yapılmayacağını o da söyledi. O zaman bu işin esası nedir? Bunu görmemiz gerekiyor. Biz diyoruz ki Başbakan Erdoğan ‘milli irade, demokrasi’ diyor. 22 Maddeyi dilinden düşürmüyor. Ben vatandaş olarak 2 maddeye evet diyeceğim, 12 maddeye hayır diyeceğim. Benim bu hakkımı neden elimden alıyorsun. Neden toptan oylama yaptırıyorsun. Bunun bi izahı olabilir mi?”

‘KENDİSİNİ KORUMA ALTINA ALMAK İSTİYOR’
CHP’li Kart, milletin her maddeyi ayrı ayrı oylaması gerektiğini savunurken, Başbakan Erdoğan’ı korkaklıkla suçladı.Kart, şöyle devam etti: “Biz diyoruz ki bu işin sahibi milletin kendisi değil mi, bırak millet her maddeyi ayrı ayrı oylasın. İşte milli iradenin ortaya çıkacağı tablo budur. Neden milli iradenin ortaya çıkmasından korkuyorsun diyoruz. Bunun cevabı çok açık. Aslında milli irade istismarı yapan, demokrasi istismarı yapan Başbakan, aslında milli irade kaçkınıdır. Milli irade korkağıdır. Başbakan Erdoğan milli iradenin istismarını yapan bir Başbakan’dır. Başbakan, daha ötesini söyleyeyim korkak bir Başbakan’dır. Suçlu bir Başbakan’dır, suçlu olduğunu bilen bir Başbakan’dır. İşte o korkaklığı ve suçluluk psikolojisi sebebi iledir ki, Başbakan ne yapıyor? Kendisini kişisel ve siyasi olarak koruma altına almak istiyor. Bunun içinde Türkiye’de dikta yapılanmasını, faşizan yapılanmayı kurumsallaştıracak, Anayasal anlamda kurumsallaştıracak. Bu değişiklik teklifi ile karşımıza geliyor. İşin esası da budur.”

HAVA SICAKLIĞINI GEREKÇE GÖSTERDİ
Gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kılıçlaroğlu’nun kente ne zaman gezi düzenleceği yönündeki sorusuna, MYK üyesi Mahmut Duyan, cevap verdi. Duyan şöyle dedi: “Bizim genel başkanımız bugüne kadar 53 il gezmiştir. Yarın Güneydoğu’ya geliyor. Tabi bu bölgenin iklim şartlarını, hava sıcaklığını takdir edersiniz. Bu bölgenin iklim şartları sıcak olduğundan dolayı fazla Güneydoğu’ya giremeyeceğiz. Yarın Batman, daha sonra Elazığ ve Tunceli var. Dolayısıyla buranın iklim şartları nedeniyle genel başkanımız burayı biraz es geçti. Ama ileri bir tarihte ek bir programla gündeme alabiliriz.” CHP heyeti daha sonra sevil toplum örgütlerini ziyaret etti.



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,294 µs