En Sıcak Konular

Bir daha Madımak yaşanmasın diye 'EVET'

23 Ağustos 2010 15:04 tsi
Sivas'ta 56 sivil toplum kuruluşu, 12 Eylül referandumunda kullanacağı oyun rengini açıkladı...

Sivas'ta 56 sivil toplum kuruluşu, 1993 yılında yaşanan Madımak olaylarını tekrar yaşamamak için anayasa değişikliği referandumuna 'evet' diyecek.
Sivas Sivil Toplum Kuruluşları Platformu çatısı altında toplanan 56 sivil toplum kuruluşu temsilcisi bugün Cumhuriyet Meydanı'nda bir açıklama yaptı.

Kalabalık, üzerinde 'evet' yazan balonlar ile referanduma destek veren dövizler taşıdı. Platform adına basın bildirisini okuyan Musa Yıldız, 12 Eylül'de yapılacak referandumu hükümet için bir güven oylaması olmadığının altını çizdi.

Referandumu, Türkiye tarihinde ilk defa geniş kapsamlı, sivil, temel hak ve hürriyetleri genişleten, devleti değil bireyi ön plana çıkaran bir anayasa olarak gördüklerini belirten Yıldız, ancak değişiklikleri yeterli görmediklerini vurguladı.

Referandum oylamasını tarihi bir fırsat olduğunu belirten Yıldız, "Anayasa değişikliği paketinin millete karşı kendisini ayrıcalıklı görenlerle millet iradesini savunanları ortaya çıkaracak bir dönemin başlangıcı olacağını düşünüyoruz. Sivil idare ve TBMM üzerindeki her türlü askeri, yargı, bürokratik, tayların ve odaların baskısının son bulmasını istiyoruz." dedi.

Anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın daha demokratik ve geniş katılımlı bir yapıya kavuşturacağını belirten Yıldız, faili meçhul cinayetlerin tekrar yaşanmaması için referandumda 'evet' diyeceklerini kaydetti.

Musa Yıldız, "Kontgerilla, gladyo, Jitem gibi derin devletin örgütlendiği Ergenekon ve benzeri terör örgütlerinin gerçekleştirdiği Sivas Madımak olaylarını, faili meçhul cinayetleri bir daha yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle sağduyulu Sivaslı kardeşlerimizi de 12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliğine onurlu ve dik bir duruş sergileyerek yüksek sesle 'evet' demeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Basın açıklaması sonrası kalabalık "13 Eylül'e demokratik bir Türkiye'de uyanmak için 'evet', "Fişlemelerin tarihe karışması için 'evet', "Kirli ilişkileri açığa çıkarmak ve kirli oyunları bozmak için 'evet' ve "Millet iradesini korumak, vesayeti kaldırmak için evet' sloganları attı.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. (CİHAN)

 



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,221 µs