En Sıcak Konular

KEY parası çıkmayanlar: Kime şikâyet edeceğiz?

23 Ağustos 2010 14:36 tsi
Konut Edindirme Yardımı (KEY) üçüncü tur ödemeleri başladı. Hak sahipleri, TC kimlik numaralarının son iki rakamına göre 3 Eylül'e kadar paralarını alabilecek.

Yaklaşık 1 milyon 300 bin kişiyi kapsayan KEY ödemeleri Ziraat Bankası şubelerinden ödenmeye başladı. Banka şubelerine gelen vatandaşlar, TC numaralarını gösterip paralarını çekerken, bazı vatandaşlar ise KEY ödemesi çıkmadığı için bankalardan üzgün şekilde ayrıldı. Parasını çeken Yaşar Akgün isimli bir vatandaş, "Banka o kadar kalabalık değildi. Ödememizi aldık, bir eksik yok" dedi.

KEY ödemesi çıkmayan Ergün Koban ise "Geçen sefer de alamadık. İtiraz etsek de bir şey olmuyor. Ne yapacağımı bende bilmiyorum" diye konuştu. Bankadan eli boş ayrılan Vedat Udabak da, "Ödeme çıkmadı. İtiraz etmedim, uğraşmıyorum da. Kimi kime şikâyet edeceğim. Allah'a havale ediyorum" dedi.Banka şubesine gelerek parasını çeken Fatma Özdemir isimli yaşlı bir kadın, "Daha önce de ödeme almıştım ama azdı. Bu sefer yeniden para çektim" şeklinde konuştu.

Ekrem Çay ise 2008 yılından beri ödeme almak uğraştığını ancak bugün de parasını çekemediğini belirterek, "İnşallah çıkacak, ümidimi kesmedim" dedi.
Mahmut Taşkele isimli başka bir vatandaş ise ikinci kez KEY ödemesi alacağını ifade ederek, "TC numarama göre çekeceğim. Paramın hepsini ödeyecekler mi bilmiyorum" diye konuştu.

Öte yandan, hak sahiplerine, toplam 280 milyon liralık ödeme yapılacak. Listede ismi bulunanlar TC kimlik numarasındaki son 2 rakama göre, 3 Eylül'e kadar paralarını alabilecek. Hak sahipleri tahsis edilen ödeme gününü beklemeden de ATM'lerden paralarını çekebilecek.



Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs