En Sıcak Konular

Eski MHP'li vekilden CHP uyarısı

23 Ağustos 2010 13:42 tsi
MHP'li eski milletvekili Bıçakçıoğlu: Referandumda 'hayır' demek, CHP'yi iktidara taşımak demektir...

MHP Trabzon eski Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, 12 Eylül referandumunda 'hayır' için çalışan partisini stratejik ve ideolojik hata yapmakla suçladı. Bıçakçıoğlu, referandumda 'hayır' demenin CHP'yi iktidara taşımak anlamına geldiğini savundu.

Bıçakçıoğlu, Karadeniz'den Günebakış Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, siyasi partilerin stratejik hatalar yapabileceğini, ancak ideolojik hataların sapma anlamına geldiğini belirtti. MHP için referandumda 'hayır' oyu vermenin hiçbir gerekçesi olmadığını ifade eden Bıçakçıoğlu, 'hayır' demenin ise CHP'nin yelkenini doldurduğunu ileri sürdü.

MHP'yi referandumda ideolojik bir hata yapmaması yönünde uyaran Bıçakçıoğlu, "MHP daha önceki yıllarda da stratejik hatalar yapmıştı. 10 yıl önce 'Refah ile DYP dinlensin' demek de 3 Kasım'da seçime gitmek de stratejik hataydı. Ancak idamın kaldırılmasına yol açan hatalar zinciri 12 Ocak kararları ile 2001 Ekim'indeki Anayasa değişikliğinin 38. maddesindeki değişiklik 2 Ağustos 2002'de idam cezasının kaldırılmasına yol açtı. Bu ideolojik hataydı. Stratejik hatanın telafisi olur ama ideolojik yanlışın telafisi zordur. Onun için MHP barajın altında kalmıştır." dedi.

MHP'nin şimdi yeni bir ideolojik yanlışla karşı karşıya olduğuna vurgu yapan Bıçakçıoğlu, "12 Eylül referandumunda 'hayır' demek, CHP'yi iktidara taşımak demektir. İşte ideolojik hata budur. Halbu ki AK Parti'nin alternatifi MHP'dir. Türkiye'de her zaman sağ seçmen yüzde 70 civarındadır. İktidarlar da bu kitleden çıkar. AK Parti'nin yanlışları ve eksiklerini biz halkı inandırarak ortaya koymalıyız. CHP'nin yelkenini şişirerek değil." ifadelerini kullandı.

CHP'nin kendi kalesi gibi gördüğü AYM ve HSYK'yı kurtarma adına müthiş bir mücadele verdiğini kaydeden Bıçakçıoğlu, "Peki MHP olarak biz, neyin mücadelesini veriyoruz? Ben Çaykara'da alnı secde gören hakimin HSYK'da görev yapmasını istiyorum. Partim neden buna karşı çıkıyor? CHP bile 26 maddenin 24'üne 'evet' dedi. İki kalem düşmesin diye uğraştı. Sen ne adına uğraşıyorsun?" diye sordu.

cihan



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,759 µs