En Sıcak Konular

Hukukçular, 'evet' dedirtmek için yollara düştü

23 Ağustos 2010 12:08 tsi
Hukukçular Birliği Vakfı üyesi bir grup avukatın, referandumda Anayasa değişikliğine neden 'Evet' denilmesi gerektiğini anlatmak için Ankara'dan başlattığı yolculuğun bugünkü durağı İstanbul oldu.

Otobüsle Taksim Meydanı'na gelen hukukçular, Galatasaray Lisesi önünden başlayarak İstiklal Caddesi boyunca anayasa değişikliğini anlatan kitapçık dağıttı.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) önünde başlayan 'Evet' turunun bugünkü durağında renkli görüntüler yaşandı. Galatasaray Lisesi önünde toplanan hukukçular, hazırladıkları kitapçıkları cadde boyunca bütün vatandaşlara dağıttı. Sadece vatandaşlar değil caddedeki esnafa, simitçiye, kargocuya, turistlere ve kafeteryalarda oturan insanlara kitapçıktan verilerek neden 'Evet' denilmesi gerektiği anlatıldı.

Cadde boyunca yürüyüşünü tamamlayan hukukçular Taksim Meydanı'nda konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğinin demokratikleşme ve insan hakları açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayan Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya, "Bu değişiklik demokratikleşme, insan hakları ve temel hürriyetlerin gelişimi boyutuyla Türkiye'yi bir adım daha ileri taşıyacak niteliktedir. Anayasa değişikliğindeki her bir maddeyi ele aldığımızda mevcut halinden daha iyi bir anayasa inşa edileceği tartışmasızdır. Toplumun tüm katmanlarının ittifak ettiği görüş doğrultusunda elbette 1982 Anayasası'nın tümden değiştirilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Mevcut Anayasanın darbeler döneminde hazırlandığına dikkat çeken Kılıçkaya, "Darbeciliğin ruhunu taşımaktadır. Bu ruh değişime kapalı, antidemokratik özgürlükleri sınırlayan vesayete dayalı bir sistemin ürünüdür. Demokratik dönemlerde yapılan her değişiklik bu anlamda bir kazanımdır. Bu bağlamda 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumda sonucun evet çıkması halinde anayasanın darbeci ruhu bir parça daha azalmış olacak. Referandum siyasi bir seçim değildir. Oylanacak olan siyasi partiler siyasi görüşler olmayıp anayasa değişikliğidir. Tartışmanın anayasa değişikliğinden uzaklaşmadan neler getirdiği boyutunda yürütülmesi sağlıklı olacaktır.Bir sivil toplum örgütü olarak Hukukçular Birliği Vakfı bu anayasa değişikliğinin ülkenin ve milletin yararına olacağı kanaatindedir. Bu nedenle anayasa değişikliğinin kabul edilmesi için sonucun evet çıkması için hukukçular birliği vakfı olarak ülkemizi gezip anayasa değişikliğini kısır siyasi tartışmalardan uzak özüne dikkat çekerek anlatmak üzere yollara çıktık." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından hukukçular otobüse binerek turuna devam etti

cihan



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs