En Sıcak Konular

Kurtulmuş'a olan tepki dinmiyor

23 Ağustos 2010 08:24 tsi
İstanbul'daki iftarda yaşanan olaydan sonra Kurtulmuş Bursa'da da protestolarla karşılaştı.

Saadet Partisi'nin (SP) dün İstanbul'daki iftarından yaşanan olayların benzeri Bursa'da da yaşandı. Saadet Partisi Bursa İl Örgütü tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Numan Kurtulmuş, bir grup partili tarafından protesto edildi. Numan Kurtulmuş yanlılarının tepkisini çeken protestocular, polis tarafından dağıtılarak olay yerinden uzaklaştırıldı.

Sukaypark'ta düzenlenen iftar yemeğine katılan Kurtulmuş, 'Başbakan Numan' sloganları ile karşılandı. Sukaypark'ın ortasındaki adada yenilen iftar yemeğinin ardından kürsüye çıkan Kurtulmuş, referandumda neden evet diyeceklerini anlattı.

"Bu ülkeyi biz yönetiriz" diyen bazı siyasi elitlerin, milletin anayasa yapmasını istemediğine dikkat çeken Kurtulmuş, referandumda 'evet' diyeceklerini; ardından ise milletin karşısına çıkarak yeni anayasa yapılmasına öncülük edeceklerini kaydetti.

"Bu millet kendi anayasasını kendisi yapacaktır." diyen Kurtulmuş, "Saadet Partisi olarak diyeceğiz ki; ey millet buyurun kendi anayasanızı kendiniz yapın. Siz bu ülkenin sahibi iseniz bu mülkün tapusunu üzerinize geçirin." diye konuştu.

Saadet Partisi kongresinin hala milletin çok yoğun ilgisini gördüğüne işaret eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun bir tek karşılığı var. Bundan sonra Türkiye'nin siyasal iktidarının alternatifi Saadet Partisi'dir de onunu için. Şimdi bizlerin üzerine düşen bu tarihi sorumluluğu yerine getirmektir. Türkiye'nin yükselen yıldızı Saadet Partisi'ni iktidara getirmektir. Bunun için herkese görev düşüyor. Hepinizi bu görevi yerine getirmeye davet ediyorum."

Kurtulmuş, konuşmasını sonlandırmak istediği sırada, kürsüye yaklaşık 30 metre mesafede bir kişi ayağa kalkarak 'Mücadit Erbakan' diye bağırdı. Bunun üzerine partililer protestocu şahsın üzerine yürüdü. Polisler tarafından gözaltına alınan şahıs, Çevik Kuvvet otobüsüne götürüldü.

Bu sırada, Sukaypark'ın girişinde bekleyen ve iftara alınmayan yaklaşık 20 kişilik grup, 'Mücahit Erbakan' diye bağırmaya başladı. Grup, Çevik Kuvvet tarafından dağıtıldı. Ayrılmak istemeyen 6 kişi gözaltına alınarak uzaklaştırıldı.

Kurtulmuş, gazetecilerin protestolarla ilgili sorusuna, "Ben konuşma yapıyordum. Dışarıda ne oldu bilmiyorum. Olayları görmediğimi için bir şey söylemem doğru olmaz." yorumunu yaptı.

Öte yandan, SP'nin iftar yemeğine; AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katılması dikkat çekti.

cihan



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs