En Sıcak Konular

Demirtaş: 'Çiçek'i hükümet sünnetçisi yapalım'

22 Ağustos 2010 21:03 tsi
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in "Bir kısım teröristlerin sünnetsiz oluşu çok şeyi ifade ediyor" sözleri BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın tepkisini çekti.

Demirtaş,  "AKP, Kürt sorununu çözmek istiyorsa, Cemil Çiçek'i susturması lazım. Eğer Çiçek böyle algılıyorsa, onu hükümetin sünnetçisi yapalım, gitsin Kandil'de bu sorunu çözsün" dedi.

Demirtaş, Urfa'da iftar programına katıldı. Boykot kararının sürdüğünü açıklayan Demirtaş tek taraflı eylemsizlik kararını değerlendirdi. Demirtaş, "Hükümetin, devletin derdi ne anlamış değiliz. Operasyonlar dahi durdurulmuyor. Bu nasıl bir anlayıştır. Çıkmışlar meydanlarda PKK ile görüşüldü mü, görüşülmedi mi tartışması yapıyorlar. Eğer görüşülmediyse de mutlaka görüşülmelidir. Kalıcı barış için görüşülmesi gerekir. Görüşülmesin diyenler, kan aksın, cenaze gelsin diyenlerdir" dedi.

ÇİÇEK’İ HÜKÜMETİN SÜNNETÇİSİ OLARAK KANDİL'E GÖNDERELİM!

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in "Bir kısım teröristlerin sünnetsiz oluşu, size çok şeyi ifade ediyor demektir" açıklamasına dikkat çeken Demirtaş, hükümete "Çiçek'i susturun" çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"AKP Kürt sorununu çözmek istiyorsa Cemil Çiçek'i susturması lazım. Çiçek ortamı bulandırmak için PKK'liler sünnetsiz diyor. Cemil Çiçek'e göre sorun, sanki bir halkın kimlik, dil, kültür sorunu değil de mesele bir kaç PKK'linin sünnet sorunu. Eğer Çiçek böyle algılıyorsa onu hükümetin sünnetçisi yapalım, gitsin Kandil'de bu sorunu çözsün. Belediye başkanımıza, toplumun değer yargılarına hakaret eden, 'Nijeryalılara Türkçe öğrettik bunlara öğretemedik' diyen bir hükümet sözcüsü kabul edemeyiz."

gazeteoku



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,080 µs