En Sıcak Konular

TÜMSİAD da referandum kararını açıkladı

22 Ağustos 2010 20:40 tsi
Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) anayasa değişikliği için yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Bir siyasi partiden emir alırcasına hareket etmediklerini vurgulayan TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, "Türkiye'de olup biten tüm gelişmeleri izliyoruz. İster doğruları iktidar yapsın, ister muhalefet yapsın, kim yaparsa yapsın biz o doğruların yanında olmak istiyoruz." diye konuştu.

TÜMSİAD anayasa değişikliği için yapılacak referandumla ilgili görüşünü açıklamak için Yeşilköy'deki WOW Otel'de iftar yemeği düzenledi. İftar öncesi kameraların karşısına çıkan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, bir siyasi partiden emir alırcasına hareket etmediklerini vurguladı. Ülkenin geleceği ve önündeki çakıl taşlarının temizlenmesi adına referandumun çok önemli olduğunun altını çizen Sert, "Ülkenin daha iyi ekonomik şartlara sahip olması bizim için çok önemli. Bunun için elimizden geldiğince geniş çalışmaya çalıştık. TÜMSİAD'ın bütün organlarından bilgiler almaya çalıştık ve kararımızı verdik." dedi.

Türkiye'de olup biten tüm gelişmeleri izlediklerini ifade eden Sert, "Eğer yanlış yapıyorsanız, 'durun yanlış yapıyorsunuz, bu böyle olmaz.' diye görüşlerimizi ifade ediyoruz. Eğer doğru gidiyorsa 'Evet siz doğru gidiyorsunuz. Bizim inandığımız doğrularla paralel düşünüyorsunuz.' diyoruz. İster doğruları iktidar yapsın, ister siyaset yapsın, ister muhalefet yapsın, kim yaparsa yapsın biz o doğruların yanında olmak istiyoruz. Bu noktada TÜMSİAD referandum oylamasıyla ilgili uzun çalışmalardan sonra siyaseti düşünmeden ülke menfaatini ön planda tutarak, ülkenin geleceğini tasarlayarak görüşünü ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

TÜMSİAD'ın kararını almadan önce bilimsel ve akademik çalışmalar yaptığını dile getiren Sert, "İlk günde de biz bu kararları verebilirdik. Ama tüm kurumlarımızla bunu tartışarak, zemini sağlam oturtulmuş ve iyi tasarlanmış bir çalışma istiyorduk. TÜMSİAD referandum oylamasında bütün arkadaşlarımızla birlikte 'evet' oyu kullanma kararı almıştır." şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğinin yeterli olmadığını ancak yine de 'evet' diyeceklerini anlatan Sert, "Referandumun bizim için dönüşüm olacağına inanıyoruz. Aslında yetersiz bir çalışma olduğunu da düşünüyoruz. Bu elbiselerin bize dar geldiğine inanıyoruz. Aslında bugün yapmış olduğumuz 'evet' desteği daha güçlü bir anayasanın yapılacağına ışık tutsun diye yapılan destektir." diye konuştu.

cha



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,324 µs