En Sıcak Konular

Kızılay'dan Pakistan açıklaması

22 Ağustos 2010 18:15 tsi
Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, yaşanan sel felaketinin ardından içerisinde Mevlana evlerinin de bulunduğu 110 ton yardım malzemesinin Pakistan'a ulaştırıldığını söyleyerek, "25 vagondan oluşan yardım treni de salı günü yola çıkacak" dedi.

Küçükali, yaşanan sel felaketinin ardından içerisinde Mevlana evlerinin de bulunduğu 110 ton yardım malzemesinin Pakistan'a ulaştırıldığını söyleyerek, "25 vagondan oluşan yardım treni de salı günü yola çıkacak" dedi. Küçükali, 2005 yılından bu yana Pakistan'da olduklarını ve bu süre içerisinde 2 bin 150 afet uzmanı yetiştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Çorum Şubesi'ni ziyaret etti.

Küçükali, Hürriyet Gazetesi'nin de desteklediği Mevlana evlerinin bir kısmının yarın afet bölgesinde kurulmuş olacağını söyleyerek, "Bu ülkede yaklaşık 10 milyon kişi evsiz kaldı. Dün 110 tonluk bir uçak kaldırdık. Bu uçağımızda gıda malzemesi ile Mevlana evlerimiz vardı. Uçak İslamabat'a indi. Yardım malzemeleri bugün İslamabat'tan konvoy ile afet bölgesine taşınacak. Yarın Mevlana evlerinin bir kısmı kurulmuş olur. Hürriyet Gazetesi'nin destek verdiği Mevlana evleri ile oluşturulacak kardeşlik mahallesini kısa sürede kurmuş olacağız" dedi.

Genel Başkan Küçükali, önümüzdeki Salı günü de 25 vagonluk yardım treninin Türkiye'den afet bölgesine hareket edeceğini dile getirdi. İlk trenin ardından başka yardım trenlerini de organize edeceklerini kaydeden Küçükali, "25 vagonluk trende yiyecek, giyecek ve mutfak eşyası gibi yardım malzemeleri var" dedi.

Bu arada Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Pakistan'da yaşanan sel felaketinde yaklaşık 10 milyon insanın evsiz kaldığını da dile getirerek, "1999'da Türkiye büyük bir deprem yaşadı. Bu depremde 690 bin insan evsiz kalmıştı. Türkiye ile kıyaslarsak Pakistan'da 20 misliden daha fazla zayiat var. Şimdi sular yeni yeni çekiliyor. Dolayısıyla felaketin boyutları yeni yeni anlaşılıyor" dedi. Küçükali, "2005'te Pakistan'ın yaralarını sardıysak bizim milletimize yine aynısını yapmak yakışır.

Bir evin neye ihtiyacı varsa afetzede Pakistanlıların da o eşyalara ihtiyaçları var. Gün bu gündür. Pakistanlıların gözyaşları bundan sonra sel olmasın. Herkesten yardım ve katkı bekliyoruz.

Bizim arkadaşlarımız 2005 yılından bu yana Pakistan'dalar. İyi ki de oradayız. Biz afet uzmanı olarak 2 bin 150 Pakistanlı yetiştirdik. İyi ki de yetiştirmişiz, şimdi o arkadaşlarımız afete bölgesinde birlikte çalışıyorlar" diye konuştu. Küçükali, basın toplantısının ardından Çorum'dan ayrıldı.

milliyet



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,816 µs