En Sıcak Konular

'İş adamlarımız için fellik fellik dolaşacağız demiştik'

22 Ağustos 2010 16:21 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yurt dışında iş adamlarının önünü açmak için iş adamlarıyla fellik fellik dolaşacağız demiştik ve şimdi Cumhurbaşkanımız da dahil olmak üzere dolaşıyoruz." dedi.

Partisi tarafından düzenlenen miting ve bir dizi açılış için Samsun'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havaalanından, Canik Kültür Merkezi'nin açılışını yapmak için Canik ilçesine geldi. Açılış kurdelesini kesen Başbakan Erdoğan, "Canik'in güzel insanları, kazanılan böyle güzel bir merkezi açmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. 10 trilyona mal olan böyle bir kültür merkezi ile Canikli kardeşlerim geleceğe çok daha farklı bakıp güçlü yürüyecekler." dedi.

Başbakan Erdoğan, kültür merkezinin yapılmasında emeği geçen herkesi kutladı. Açılan merkezin, kültür hayatında önemli bir boşluğu dolduracağını ifade eden Başbakan Erdoğan, arkasından 'Ya Allah Bismillah' diyerek kurdeleyi kesti.

TÜRKİYE GENELİNDE DERECEYE GİREN FİRMALAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Beraberindekilerle kültür merkezini gezen ve ilgililerden bilgi alan Başbakan Erdoğan, ilk 500'e giren Samsunlu sanayici ve iş adamlarına plaket verme törenine de katıldı. Ödül töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, törenin çok anlamlı bir güne denk geldiğinin altını çizdi. İş kapısı olan iş adamlarını tebrik eden Başbakan Erdoğan, "Sizler 10 binlerce ailenin medarı iftiharı oldunuz. Samsun ve Türkiye genelinde dereceye giren firmaları ödüllendireceğiz. Başarılarının artarak devam etmesini istiyorum." diye konuştu. Başbakan, Samsun'un, Canik Başarı Üniversitesi ile Karadeniz'de iki üniversite sahibi olan tek şehir olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin, sürekli ihracat rakamlarını yükselttiğinin hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu başarıda katkısı bulunan Samsunlu işadamlarını kutladı. Özelleştirme yapılmasından sonra Samsun'un daha ileri gittiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Devlet, ekonominin içinde olduğunda ileriye gitmek mümkün değil. Üretimin arkasında olur, üretimi desteklerse zıplar ve daha ileriye gider." diye ifade etti.

"İŞADAMLARIMIZLA FELLİK FELLİK DOLAŞACAĞIZ DEMİŞTİK"

Dünyanın neresine gidilirse gidilsin dalgalanan Tük bayrağının görüleceğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, "Bu bayrağı biz değil üreticilerimiz ve yatırımcılarımız dikti. Biz gittiğimiz her devlet nezdinde yatırımların karşılıklı artırılması konusunda konuştuk. İşadamlarımızla fellik fellik dolaşacağız demiştik ve şimdi Cumhurbaşkanımız da dahil olmak üzere dolaşıyoruz." diye konuştu. Sanayicileri yatırama teşvik eden başbakan Erdoğan, Samsunlu işadamlarını turizm alanında da yatırım yapmaya çağırdı.

Başbakan Erdoğan, ayrıca, 15 yılda yüzde 35'i ancak tamamlanan Karadeniz sahil yolunu kısa zamanda tamamladıklarını aktardı. Erdoğan, yapılan karayolu ve denizyolu yatırımları ile Samsun'un önemli bir lojistik merkez olduğunun altını çizdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de Türkiye'nin her geçen yıl hızla ekonomisini büyütme başarısı gösterdiğini anlattı. Ergün, bu başarıda sanayicilerin büyük katkısını dile getirdi. Ergün, "İşadamlarımız üreterek, istihdam meydana getiren en önemli değeridir. Bunlar ödüllendirilecek. Nice ödüllerde buluşmak dileğiyle hepinizi selamlıyorum." dedi.

"SAMSUN, DOĞU-BATI ÇEVRE YOLU VE DEMİRYOLU AĞIYLA SAĞLIKLI GELİŞECEK"

Törende konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Mürzioğlu ise bütün yoğunluğuna rağmen törenlerine katılan Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek sözlerine başladı. Samsun'un, Türkiye'nin Karadeniz'e açılan kapısı olduğunu hatırlatan Mürzioğlu, bunun için Samsun Kongre ve Ticaret Fuar Merkezi'ni açmak için gerekli çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Yine sanayinin gelişmesi için üniversite ile birlikte Samsun Teknopark çalışmalarını da yürüttüklerini ifade eden Mürzioğlu, geçmiş aylarda düzenlenen 'Samsun'da var Samsun'dan al' kampanyası ile üreticilerine destek verdiklerini aktardı. Mürzioğlu, hava, kara, deniz ve demir yollarına sahip olan önemli illerden biri olan Samsun'un lojistik bakımdan önemine dikkat çekti.

Doğu-batı çevre yoluyla Samsun'un sağlıklı genişleyeceğini ifade eden Mürzioğlu, demiryolunun iç Anadolu'daki demiryolu ağlarıyla entegre edilmesi durumunda konteynır taşımacılığı konusunda Samsun'dan Baltık ülkelerine ulaşımı sağlayacak Viking projesinin hayata geçmesine katkı sağlayacağının altını çizdi. Mürzioğlu, yatırımların devam etmesi için bedelsiz arsa tahsisinin devam etmesini istedi.

Samsun'a yapılan yatırımları takdirle karşıladıklarını söyleyen Mürzioğlu, "Ülkemizin daha müreffeh bir duruma ulaşması, birlik ve beraberliği için biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi. Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, dereceye giren sanayicilere plaketlerini takdim etti.



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,145 µs