En Sıcak Konular

Erdoğan rengini iyice belli etti

22 Ağustos 2010 13:47 tsi
Erdoğan rengini iyice belli etti
'Evet' mitinglerini 24 Temmuz'da Bingöl'den başlatan Erdoğan, bugüne kadar 21 ilde halkla buluştu. AK Parti'nin referandum rengi olarak belirlediği beyaz, tüm mitinglerde ön plandaydı. Alanlarda beyaz gömlek giyen Başbakan, kıyafetini söylemine de ya

12 Eylül'deki referandum için geri sayım sürerken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da tempoyu artırdı. 'Evet' mitinglerine başladığı 24 Temmuz'dan bu yana Ankara ile Anadolu'daki iller arasında mekik dokuyan Erdoğan, bugüne kadar 24 şehirde miting gerçekleştirdi. Referanduma kadar 12 ile daha gitmeyi planlayan Başbakan, 29 Ağustos'ta ise Ankara'da halka seslenecek. İstanbul ve Diyarbakır mitingleri ise eylülde.

MİTİNG SAYISI 36'YI BULACAK

Başbakan Erdoğan, referandum için miting programına 24 Temmuz'da Bingöl'den başlarken, ay sonuna kadar 7 ilde halkla buluştu. Ağustos ayında da, Yüksek Askeri Şura, Milli Güvenlik Kurulu, Bakanlar Kurulu toplantılarının yanı sıra, gelen yabancı konuklar ve Ankara'nın yoğun siyasi trafiği arasında 17 ilde miting yapan Erdoğan, ağustos ayı sonuna kadar 7 ilde daha meydanlara inecek.

BUGÜN SAMSUN'DA OLACAK

Referandum çalışmaları çerçevesinde dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'de miting yapan Erdoğan, bugün de Samsun'da halka hitap edecek. İftarını Ordu'da açacak olan Başbakan, yarın Van, salı günü Sivas, çarşamba günü de Tokat'ta miting yapacak. Erdoğan, 27 Ağustos Cuma günü Genelkurmay Başkanlığı'ndaki devir teslim törenine katılacak. 28 Ağustos'ta Konya, 29 Ağustos'ta da Ankara mitinglerini yapacak olan Erdoğan, 30 Ağustos törenlerine katıldıktan sonra, ayın son günü ilk kez Trakya'ya geçerek Tekirdağ'da miting gerçekleştirecek. Eylül ayında ise Diyarbakır, Mersin, İstanbul, Şanlıurfa ve Bursa mitingleri var.

Gezilerine Başbakanlık'a ait ANA uçağıyla giden Erdoğan, bu nedenle muhalefetin tepkisini çekerken, Başbakanlık yetkilileri, gezilerin resmi programları içerdiğine dikkat çekiyor.

EYLÜL'DE DİYARBAKIR'DA

Erdoğan'ın Diyarbakır seferinin 3 Eylül'de gerçekleşmesi öngörülüyor. Terör örgütünün 'Eylemsizlik' kararının ardından BDP'nin 'Boykot' çağrısını tekrar gözden geçirecek olması nedeniyle Diyarbakır mitingi pek çok çevre tarafından merakla bekleniyor. Son olarak çeşitli sivil toplum örgütleri, yaptıkları açıklamalarda referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını duyurmuştu. Erdoğan'ın, demokratik açılımla ilgili mesajlar da vereceği belirtiliyor.

Gül suyuyla serinlediler

Havaların sıcak olmasına karşın AK Parti, özel sistemle meydanı dolduranları serinletti. Borularla hazırlanan düzenekten vatandaşların üstüne soğuk buhar püskürtülürken, bazı illerde de gül suyu kullanıldı. Referandumun nabzı ise gidilen alanlarda miting öncesi ve sonrası yapılan anketlerle tutulmaya çalışıldı.

Aydın'dan Menderes'li mesaj

Parti teşkilatı için çeşitli kılavuzlar hazırlatan ve genelgelerle uyaran Başbakan Erdoğan'ın kendisi de kurallara titizlikle uydu. Özellikle referandum rengi olarak benimsenen 'Beyaz', AK Parti'nin her mitinginde ön plandaydı. Mitinglerde beyaz gömlek giyen Erdoğan,  kurmaylarından da bu tip toplantılarda beyaz gömlek giymelerini istedi. Hatta Erdoğan, Yüce Divan tartışmalarının yaşandığı süreçte 'Ben Yüce Divan ile korkmam. Biz, bu yola beyaz gömleğimizi giyerek çıktık' diyerek kıyafetini söylemine de yansıttı. Erdoğan böylece eski Başbakan Adnan Menderes'in idamını da gündemine taşımış oldu.

SLOGANLARDA 'EVET' VURGUSU

Hazırlanan şarkılar ve sloganlarda da 'Evet' vurgusu ön planda yer aldı. Hem Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını yaptığı sahne hem hazırlanan flamalar ve pankartlarda iki slogan ön plana çıktı. Bunlar, 'Sevdamız Millet, Kararımız Evet' ve 'Evet Söz Milletin, Evet Karar Milletin' oldu.

akşam



Bu haber 961 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,373 µs